UPOZORENJE: Jalovi Osijek do pobjede protiv amatera tek u završnici utakmice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.06.17. | 20:50

Osijek je teškom mukom slavio u Andori u 1. pretkolu Europske lige.

Iako se činilo da će gostovanje u Andori biti revijalne prirode za Osijek, umalo se pretvorilo u pravu blamažu.

Naime, amateri iz UE Santa Coloma su se hrabro držali čitavu utakmicu protiv naše četvrtoplasirane ekipe, koja jednostavno nije imala rješenja za dobro zbijenu domaću ekipu. Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti tek jednu jedinu šansu Osijeka, čija je jalova dominacija izbacila tek slabi udarac Ejupija u 38. minuti. Iako je činjenica da Osijeku nedostaje pravi playmaker kao i da im nije igrao najkreativniji pojedinac u veznom redu, Ukrajinac Lopa, Osijek nema izlike za ovako blijedu i statičnu igru. 

U drugom poluvremenu gledali smo samo nastavak dosade iz prvog dijela, koju su onda razbili domaćini. Prvo je Ruiz u 57. minuti glavom pucao tik pored vratnice Malenice, da bi onda Bernat s desetak metara pucao ponovno uz lijevu vratnicu Osijeka.

Zekić je tad morao reagirati, a dvostrukom izmjenom izvukao je Baraća i Bobana, kojeg mijenjaju novopridošli Bočkaj i Lesjak. Sat vremena je trebalo da Osijek stvori pravu prigodu amaterima, Ejupijev udarac je u 61. minuti liznuo gredu.

Sramote Osijeka kod kluba koji u 12 utakmica u Europi nije uhvatio niti remi spasio je Mioč, i to kako. Nakon prekršaja u šesnaestercu domaćih u 79. minuti Ejupijev udarac je prvo obranio vratar Perinez, ali srećom po Osječane na odbijanac je naletio Mioč koji nekako šalje loptu u mrežu za 1:0 Osijeka.

Kada se činilo da je Miočev pogodak bio onaj koji dijeli ove dvije ekipe, duboko u sudačkoj nadoknadi Bočkaj je bio najviši u skoku za 2:0. Na kraju su Bijelo-plavi tek u završnici uspjeli stići do naizgled rutinske pobjede , što je veliko upozorenje jalovom Osijeku da bez pravog pristupa ne mogu računati na pobjedu ni kod ovakvog protivnika sa samog dna europske jakosne kategorije.

(Foto: Twitter)


Tagovi

Europska ligaOsijekUE Santa Coloma

Ostale Vijesti