Milan Šabić/PIXSELL
Milan Šabić/PIXSELL

Upozorenje ili treća sreća: Hajduk je pod Lekom oba puta poražen s Rijekom

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.07.23. | 09:30

Trener Hajduka bit će na klupi bez obzira na kaznu jer će se žaliti i tako odgoditi izvršenje

Trener Hajduka Ivan Leko kažnjen je s pet utakmica suspenzije zbog crvenog kartona i vrijeđanja suca Darija Bela tijekom Superkupa s Dinamom, no ove nedjelje trebao bi sjediti na klupi protiv Rijeke. Naime, Leko će se žaliti, pa bi žalba trebala odgoditi izvršenje kazne, a ovisno kad se Komisija za žalbe sastane, ovisit će kad će kazna početi teći – od gostovanja u Osijeku, za koje postoji mogućnost da će domaćin tražiti odgodu, ili kasnije…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uglavnom, potrebno je pričekati neko vrijeme da bi se saznalo na kojim utakmicama Leke neće biti, zasad stoji kazna od pet susreta, a možda žalba donese ploda, pa dobije i nešto milosti…

Hajduk u nedjelju dočekuje Rijeku, očekuje se pun stadion jer Sjever je već rasprodan, pred prodajnim mjestom stvarali su se redovi, svi žele doći pozdraviti Bijele koji su slavili u Maksimiru u fenomenalnom preokretu u kojemu su bili na konopcima, a onda se zahvaljujući obranjenom kaznenom udarcu Ivana Lučića Brunu Petkoviću, dignuli iz provalije.

Međutim, Hajduk u posljednja dva susreta s Lekom na klupi nema ni boda protiv Rijeke, poražen je oba puta, najprije tek na početku mandata novoga trenera dok je još prakticirao sustav 3-5-2 rezultatom 1-2. Rijeka je bila bolja na Poljudu, vodila s dva gola razlike, ali je Hajduk moga u završnici doći do izjednačenja, jer je Marko Livaja imao dva kaznena udarca. Prvi u 90. minuti je pogodio, Hajduk je potom bacio sve karte u napad i dobio još jednu priliku s bijele točke, ali Nediljko Labrović Livaji u 90.+6 minuti obranio i ostalo je 1-2.

U drugom susretu na Rujevici Rijeka je opet nadigrala Hajduk, slavila s 2-0 kada je najbolji u redovima Splićana bio vratar Lučić, a važna činjenica je da je Majstor s mora u tom susretu bio bez svog najboljeg igrača Livaje, a nije bilo ni Filipa Krovinovića.

Sergej Jakirović je je još jednom dokazao da ne leži Hajduku i Ivanu Leki, a sada je na treneru Hajduka da taj tijek promijenio. Bijeli su na krilima pobjede u Maksimiru, doznali su moguće suparnike u Konferencijskoj ligi, izbjegli teže rivale i sada su potpuno posvećeni utakmici s Rijekom i želji da još jedan težak susret riješe u svoju korist, skupe što veću zalihu bodova u nezgodnom rasporedu koji im je na startu donio tri derbija s klubovima iz velike četvorke.

Rijeka je promijenjena odlaskom Matije Frigana koji je bio strijelac u oba prošlosezonske susreta protiv Splićana, no Jakirović je složio respektabilnu momčad koja može biti opasna, stoga će Bijeli bez obzira na vjerojatno pun stadion biti na oprezu.

Hajduk je kompletan, sumnjamo da će Leko puno mijenjati u odnosu na Maksimir, tek valja zabilježiti da je od ponedjeljka u normalnom trenažnom procesu kapetan Lovre Kalinić koji je završio s oporavkom i priključio se treninzima s ostatkom momčadi, no još uvijek Lučić koji je u sjajnoj formi ima prednost.




Tagovi

HajdukIvan LekoMarko LivajaRijekaSergej JakirovićJadranski derbi

Ostale Vijesti