United ponudio 35 milijuna eura za 16-godišnje čudo od djeteta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.01.20. | 09:42

Hey, Jude...

16-godišnje ''čudo'' u veznom redu, veznjak Birmingham Cityja Jude Bellingham, želja je mnogih klubova u Premiershipu, ali i van njega.

Prema londonskom The Sunu, Manchester United se po onoj poznatoj ''tko rano rani…'' namjerio iskoristiti priliku i već ponudio 25 milijuna funti za igrača kluba koji se trenutno natječe u Championshipu.

Službena cijena igrača po Transfermarktu je dva i pol milijuna eura, no jasno je da je ona nemjerljivo veća kad se radi o nekome kome se već u ovim godinama prepoznao potencijal da postane veliki igrač.

 

 

Birmingham City je u popriličnim problemima u zadnje vrijeme. Proljetos su radi neregularnosti i financijskih prekršaja usred sezone kažnjeni oduzimanjem devet bodova, čime su u trenutku pali za pet mjesta na ljestvici Championshipa i našli se na 18. poziciji.

Novac im je itekako potreban kako bi pokrpali postojeće financijske pukotine, a trenutnom ponudom Uniteda nisu zadovoljni – žele okruglih 30 milijuna funti. Određeni mediji pišu kako su s ''Kazališta snova'' već dali do znanja kako su spremni platiti nevedeni iznos.

Mladić je trenutno na stipendijskoj plaći po kojoj zarađuje simpatičnih 145 funti tjedno, no čim napuni 17 godina 29. lipnja, bit će u stanju potpisati unosan profesionalni ugovor. Često se navodi se kako je u pitanju najiščekivaniji 16-godišnjak engleskog nogometa još od Waynea Rooneya.

Za tinejdžerskog veznjaka enormnih pluća zanimaju se i Liverpool, Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, što je posljedica njegovih odličnih nastupa u 25 utakmica za svoj klub ove sezone. U kolovozu je postao njegov najmlađi prvotimac u povijesti, zaigravši u Carabao kupu s tek 16 godina i 38 dana starosti na gostovanju u Portsmouthu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ole Gunnar SolskjaerManchester UnitedBirmingham CitytransferiJude Bellingham

Ostale Vijesti