Action Images
Action Images

United ‘’čisti’’ obranu: Na prodaju trojica defenzivaca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.01.21. | 11:34

Solskjaer želi znati s kojim ljudima ulazi u nešto što djeluje kao da bi moglo na koncu biti foto-finiš nalik onome iz 2012.

Manchester Unitedu je krenulo u Premiershipu.

Imaju identična 33 boda kao i vodeći Liverpool te su samo ‘’formalno’’ na drugom mjestu. Zapravo su u povoljnijoj poziciji jer imaju utakmicu manje od Redsa. Za vratom im pušu Leicester City i Tottenham, no svi se moraju najviše paziti Manchester Cityja koji je u strašnom naletu. U srijedu su svladali upravo United u polufinalu Carabao Cupa, ali s tim će porazom Ole Gunnar Solskjaer lakše živjeti.

U ovoj kaotičnoj sezoni Premiershipa u kojoj svako dobije svojih warholovskih ‘’15 minuta slave’’ United je tako, nakon krajnje razočaravajućih rezultata većeg dijela sezone, stigao praktički na vrh ljestvice. S tim tonom nastupit će i polusezonska ‘’generalka’’ svlačionice. Na izlaznim vratima su tri igrača zadnje linije: Brandon Williams, Phil Jones i Marcos Rojo.

Williams je 20-godišnjak za kojeg se interesira jedna od ovogodišnjih senzacija Southampton, ali i njemački Bayer Leverkusen. ‘’Sveci’’ bi ga doveli na posudbu, a igračeva želja je da osigura mjesto u U-21 reprezentaciji za Euro ove sezone. To bi mu moglo biti malo teže u Unitedu u kojem je ove sezone upisao tek jedan nastup. Primjetna je znatna razlika u odnosu na sezonu 19/20 kad je upisao 17 nastupa. No izgleda da je njegovu poziciju u prvih 11 dodatno zacementirao Luke Shaw.

Za Marcosa Roja je za sad poznato da se zanimaju Newcastle i Sheffield United. Argentinac ima još pola godine ugovora, a također je pao u drugi ili treći plan. U sredini obrane je apsolutni broj jedan Harry Maguire. Uz njega je tu u prvom dijelu sezone je bio također nemalo plaćeni Victor Lindelof, no zadnjih nekoliko utakmica mjesto u početnih 11 uzeo mu je Eric Bailly. Jasno je da je red iza kojeg Rojo čeka poduži.

Slično vrijedi i za Phila Jonesa. Iskusni stoper želja je a posudbu WBA i Sama Allardycea, a ne bi bilo iznenađujuće da mu uprava odobri želju, kad već Slavenu Biliću nije. Ne bi izgledalo dobro da im i drugi trener ‘’podbaci’’ radi igračkog kadra jednostavno nedoraslog izazovima Premiershipa.


Tagovi

Marcos RojoPhil JonesManchester Unitednogometni transferi

Ostale Vijesti