Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Umjesto na liječničkom u Dinamu, potpisao za Montpellier. Omeragić je prošlost, Modrima je Barišić sad prvi pick!?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 14:30

Švicarski reprezentativac, kao što je Germanijak prvi najavio, otišao je u Francusku, a Dinamo se okrenuo drugim stoperskim rješenjima

Kad smo prije nešto manje od mjesec dana napisali da je Dinamo odustao od Bećira Omeragića i da se Modri okreću drugim metama, dobili smo nekoliko poruka da je infromacija možebitno pogrešna, jer Dinamo je s Omeragićem sve dogovorio i on bi za koji dan trebao doći u Zagreb i, kao slobodan igrač, potpisati za Dinamo. Ispalo je koji dan kasnije da su obje informacije, na neki način, bile točne, iako su međusobno potpuno kontradiktorne. Dakle, točno je da je Dinamo bio sve dogovorio s Omeragićem, koji je već ima zakazan liječnički pregled u Zagrebu, trebao je na njega doći sljedećeg utorka. Međutim, u međuvremenu je Ante Čačić, koji je želio švicarskog U21 reprezentativca i stopera Züricha, dobio otkaz, a Igor Bišćan nije bio toliko zagrijan za Omeragića. On je stavio 'slučaj' na čekanje, želio još malo razmisliti, prvo se baviti aktualnom momčadi i osigurati naslov pa tek onda gledati prema pojačanjima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je tada odgodio Omeragićev dolazak u Zagreb, ali zapravo od njega i odustao, jer je igrač odmah poručio da više neće čekati, da ta trakavica s Dinamom traje predugo i da će se možda odlučiti za neki drugi klub. Već nekoliko dana poslije po Omeragića je privatnim avionom došao francuski Montpellier, što je Germanijak prvi najavio, Omeragić je dogovorio transfer i potpisao četverogodišnji ugovor. A u četvrtak je sve to i službeno potvrđeno, Zürich je objavio da Omeragić na kraju sezone odlazi u Francusku.

Omeragić je, dakle, definitivno prošlost za Dinamo, na tu priču se više u Maksimiru neće vraćati. Nagađa se je odustajanju od Švicarca presudilo mišljenje Darija Šimića, koji, navodno, od početka nije bio sklon tom transferu, a moguće je da je od sina Roka, koji je Omeragićev suigrač u Zürichu imao i neke druge infromacije, koje su ga navele na sumnju i odustajanje od dovođenja ovog braniča. A nije tajna da je Šimić, sad možda i uz Bišćanov blagoslov, skloniji Osijekovom stoperu Adrianu Leonu Barišiću, koji tako postaje prvi pick kad je u pitanju pojačanje na ovoj važnoj poziciji. Iako, trenutno je uz napadača i veznog igrača Dinamu najvažnije dovesti lijevog beka, na tome se također užurbano radi. (T.N.)



Tagovi

Bećir OmeragićMontpellierGNK DinamoAdrian Leon BarišićIgor BišćanDario Šimić

Ostale Vijesti