Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Đulvat: „Atraktivna grupa za naše navijače“, Despotović: „Mislim da smo dobro prošli“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 08:06

Futsal Dinamo putuje na Baleare, a Olmissum u Prištinu.

Futsal Dinamo i Olmissum saznali su svoje suparnike u Glavnoj rundi Lige prvaka koja se igra od 22. do 27. listopada, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu i Superkupa u Zagrebu. Oba hrvatska predstavnika nalaze se u Putu A, glavne runde iz kojega po tri najbolje momčadi svake skupine prolaze dalje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvak Futsal Dinamo igra u skupini u kojoj je domaćin Palma Futsal, aktualni prvak Europe iz 2023. i 2024. i jedna od najboljih momčadi svijeta. Palma je, svakako, prvi favorit skupine, a Futsal Dinamo će se s prvakom Slovenije Dobovcem te prvakom Rumunjske United Galatijem boriti za jedno od prva tri mjesta i plasman u Elitnu rundu natjecanja. Skupina je naizgled teška, ali atraktivna i prolazna. To je potvrdio i trener Futsal Dinama Matija Đulvat:

“Za sve naše navijače atraktivno putovanje i siguran sam da ćemo imati dobru podršku u Španjolskoj. Što se igračkog dijela tiče, dvostruki europski prvak Palma je veliki izazov za nas. Dobovec je momčad koju možda najbolje poznajemo jer nam je jako blizu pa smo svjesni da igramo protiv jako iskusne ekipe na europskoj sceni. Očekuje nas teška utakmica. Rumunji su po prvim saznanjima jako dobri i sigurno protivnik koji računa da će protiv Dobovca i nas pronaći put u Elitnu rundu. Na nama je da se dobro odmorimo i zatim dobro pripremimo za početak sezone nakon sto se reprezentativci vrate iz Uzbekistana. Do Lige prvaka je cilj biti u optimalnoj formi kako bi prošli u daljnju rundu”.

Futsal Dinamo je ovog ljeta ostao bez dva reprezentativca Luke Perića i Kristijana Postružina koji su pojačali novog BiH prvoligaša Bubamaru iz Cazina. U neformalnom razgovoru s Đulvatom saznali smo kako kapitalnih odlazaka više neće biti, te da će klub u skorom roku objaviti nove igrače u svojoj svlačionici.

Olmissum je isto izvukao zanimljivu grupu koja se igra u Prištini. Domaćin je momčad iz posljednjeg pota Prishtina 01. Omišanima također prijeti prvak Češke, Plzen, a nositelj grupe, ujedno i prvi favorit, je viceprvak Portugala Braga koja je senzacionalno stigla do finala izbacivši Benficu. Iako je Braga favorit, dojam je kako je riječ o najslabijoj momčadi iz prvog pota, samim time će Omišanima biti i lakše stići do bodova.

Za komentar skupine kontaktirali smo trenera Omišana Franu Despotovića:

"Na ovakve ždrjebove uvijek gledam sa sportske strane. Što se tiče snage suparnika, mogu reći da sam zadovoljan s protivnicima. Prishtina je nominalno najlakši domaćin, no na Kosovu nas očekuje užarena atmosfera, sigurno nam neće biti lagano igrati u Prištini. Česi su momčad po mjeri, jako dobra momčad satkana od čeških reprezentativaca, koje vodi poznanik iz češke reprezentacije Marek Kopecki. Bit će jako nezgodan protivnik. Braga je definitivno favorit skupine, prošle sezone bila je za nijansu lošija od prvaka Portugala, Sportinga. U Bragi igra Rosseti, pivot kojeg sam vodio kao trener Pescare. Bit će mi ga drago ponovno vidjeti. Za Bragu igra i legendarni ruski Brazilac Robinho, koji ima. 41 godinu. Braga je najveći favorit, a ostale tri momčadi trebale bi se boriti za preostala dva mjesta. Vjerujem da ćemo među njima biti i mi. Mislim da smo prošli jako dobro, kao i Dinamo. Izbjegli smo dvije najteže grupe", rekao je Despotović u razgovoru za Germanijak.

Omišani će novu sezonu Lige prvaka dočekati u podosta izmijenjenom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Grad na ušću Cetine već su napustili Antonio Sekulić, Jeremy Bukovec i Jakov Hrstić, a za sada su stigli David Barbarić i Jure Copić.

"Svjedočimo specifičnom prijelaznom roku. U ligu su ušle nove momčadi, ali i novi sponzori u neke postojeće prvoligaše. Mi još nismo zaključili roster za iduću sezonu. Prijelazni rok traje dugo te ćemo do početka sezone donijeti još pokojeg igrača".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsal Liga prvakaFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumFutsalfutsal

Ostale Vijesti