REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Ukrajinac na klupi Poljske? Ševčenko sve bliže preuzimanju Bijelo-crvenih

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 16:36

Nakon propalog mandata na klupi Genoe, Ševčenko je blizu novog angažmana...

Iako Poljska, mimo prisutnosti Lewanodwskog nije top reprezentacija Europe, no odlazak portugalskog stručnjaka Paola Souse otvorio je pandorinu kutiju glasina o tome tko će biti njegov nasljednik.

Nakon Gatussa i Cannavara, ESPN  javlja kako bi posao mogao pripasti nedavno otpuštenom Andreju Ševčenku, legendarnom Ukrajincu koji također spade u kontigent bivših nogometaša kanadidata, što je očigledno lajtmotiv odabira.

Ševčenko ima iskustva. Vodio je punih pet godina Ukrajinu, u 52 utakmice je upisao prosječno 1.69 bodova, ali je dogurao do četvrtfinala Europskog prvenstva gdje je Engleska ipak bila prejaka. Savez je odlučio ljetos da je vrijeme za promjenu pa se savez zahvalio svom bivšem centarforu i imenovao Oleksandra Petrakova kao njegovog nasljednika.

Ševčenko je nedavno preuzeo Genou, ali je vrlo brzo dobio otkaz, pa je novo imenovanje postalo izgledno. Očigledno atraktivna klupa Poljske, i to u vrlo osjetljivom trenutku godine, kada valja protiv Rusije ostvariti plasman na Mundijal.

Možda je Ukrajinac idealno rješenje za taj susret koji je u sportskom smislu svakako utakmica godine za obje reprezentacije. Jedini je problem što se u kontekstu novog izbornika Poljske razglaba već nekoliko tjedana, ali rezultata, točnije imenovanja, jednostavno nema. Na klupi bi Ševčenko trebao imati pomoćnika Jerzeyja Dudeka, istog onog koji je prije 16 godina izludio Ševčenkov Milan u finalu Lige prvaka 2005. godine. Isto tako, pojavile su se oprećne informacije iz Poljske, gdje novinar Igor Tsyganyk piše kako bi posao mogao lako propasti zbog problema koje Ukrajinac ima s ugovorom iz Italije.

Utakmica između Rusije i Poljske, prva u playoff ciklusu, gdje će od 12 kvalifikanata njih samo troje proći dalje u Katar, na rasporedu je 24. ožujka. Vremena za pripremu je malo, ali Poljska u svojim redovima ima Lewandowskog, koji na temelju individualne kvalitete može svladati i jače protivnike od Rusa.


Tagovi

Andrej ŠevčenkoAndrij ŠevčenkoPoljskaUkrajina

Ostale Vijesti