Uzme li se u obzir inflacija, Neymarov transfer u PSG nije najskuplji

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.09.19. | 12:07

Znate li tko preuzima vrh?

Prema njihovim kalkulacijama, a do njih su došli putem internetske stranice www.totallymoney.com, Chelsea je taj koji je ostvario najveći transfer svih vremena.

1992. godine Plavci su za 14,85 milijuna funti (16,5 M €) osigurali potpis zvijezde Stare dame Gianluce Viallija, a ukoliko bi se to pretvorilo u današnju vrijednost novca njegov transfer iznosio bi ogromnih 209 milijuna funti!

Transfer Neymara tako bi pao na drugo mjesto, a promjena bi bilo i na trećem mjestu gdje bi se našao transfer Romaria iz PSV-a u Barcelonu koji datira iz 1993. godine. Brazilac je plaćen 12 milijuna eura, te bi to bilo jednako kao da je danas plaćen 167 milijuna funti.

Vialli je igrao na poziciji središnjeg napadača, a u ovom trenutku nalazi se na 10. mjestu ljestvice strijelaca u svim natjecanjima od strane talijanskih igrača sa 275 pogodaka.

Po završetku nogometne karijere tri je godine radio kao nogometni trener (dvije godine proveo je u Chelsea, jednu u Watfordu), dok sada radi kao televizijski analitičar i stručni sukomentator.

(foto:Reuters)


Tagovi

PSGNeymarJuventusChelseaTransfermarkttransferiGianluca Vialli

Ostale Vijesti