Germanijak
Germanijak

Ugođaj u Osijeku: Šibenčani pjevali od sreće, domaći bjesnili na suce koje su ispratili zvižducima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 18:18

Atmosfera na Gradskom vrtu je bila uzavrela

Po popunjenosti se Gradski vrti činio kao da u stara vremena igra Osijek ili hrvatska reprezentacija, a kad ono derbi za ulazak u elitni rang, utakmica Zrinski Osječko 1664 – Šibenik.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već smo pisali da je susret visokog uloga, jer puno vrijedi biti prvak Prve NL, stoga je razumljivo na početku bilo malo nervozne na objema klupama, pa su žute kartone dobili pomoćnici Igora Budiše i Marija Carevića koji su bili salno na nogama.

Šibenčani su imali grlatu podršku, jer se na sjevernoj tribini smjestilo više od tisuću Funcuta, ali ostatak stadiona bio je za domaće, li ne tako bučan. Šibenska pjesma orila se stalno, a domaći pristaše, poskočitli bi ili podignuli glas pljeskali, kada su njihovi 'crveni' bili u napadu.

Obojica trenera su bili sa u svojim klasičnim izdanjima, očito su se uzdali u sreću koju ima u posljednjim susretima nose određeni odjevni predmeti. Tako je Budiša bio s neizostavnom kapom na glavi, a Carević u zelenoj košulji.

Domaći su 'poskočili'u 18. minuti kada je Ivan Cvijanović nakon oštrog starta tražeći crveni karton umjesto žutog, ali i malo zatim kada je Zrinski Osječko 1664 bio u prigodi, Domagoj Stranput je pucao nakon ubačaja zdesna. Tek tada se vidjelo da su domaći navijači u većini, da se Slavonija slila u Osijek. Na tiribini na istoku domaće su podržavale udruge iz Domovinskog rata iz Čepina

No, potom su protrnuli, jer je Torres imao sjajnu šansu. Kako je bila sparina, ušli smo u lipanj, sudac Fran Jović je na polovici prvoga dijela dao minutu odmora za osvježenje igračima koji su iskoristili priliku te primali upute od trenera, a s razglasa je tutnjila himna Zrinskog.

Uskotro je žuti dobio i Carević, pokazao mu ga je Jović zbog prosvjedovanja. No, nekoliko minuta je Jović dosudio kazneni udarac za Šibenik koji je Majić pretvorio u pogodak prosvjedovao je domaći vratar Marin Stanić kao kapetan, ali nije mogo ništa.

Nakon toga je bilo 'napeto' u loži, poletjela je neka plastična čaša, intervenirali su i policajci, no sve se brzo smirilo, iako je atmosfera naielektrizirala na tribinama dok su Šibeničani nastavili s pjesmom, jer su nakon gola imali prvo mjesto.

Na drugoj strani je je Jović ostao nijem kada su domaći tražili kazneni udarac, a Korov je nakon tog dobio drugi žuti, ali je prije toga bilo zaleđe. Domaći su bjesnili, s tribina su se čuli povici prema sucima... Zašto se nije koristio VAR, pitali su se na tribinama domaći navijači... Ispratili Ssu suce na odmor zvižducima...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zrinski Osječko 1664NK ŠibenikIgor BudišaMario CarevićHrvatska nogometna ligaFran Jović

Ostale Vijesti