UEFA zbog rasizma suspendirala predsjednika talijanskog saveza

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.10.14. | 22:10

UEFA je izrekla šestomjesečnu suspenziju od svih dužnosti u nogometu predsjedniku talijanskog nogometnog saveza, Carlu Tavecchiou zbog rasističkih uvreda.

Tavecchio je tijekom kampanje za predsjednika ranije ove godine izjavio kako „Engleska pomno procijenjuje igrače koji dolaze igrati tamo, i ako se utvrdi da su profesionalci, smiju igrati tamo. Dok je kod nas sasvim drugačije. Primjerice, neki igrač Opti Poba, koji dođe ovdje, a ranije jeo banane, može bez problema postati igrač prve momčadi Lazija. U Engleskoj se prvo mora dokazati“.

Iako je zbog neprimjerene izjave zaradio oštre sude i zgražanje svjetske nogometne javnosti, Tavecchio je svejedno pobijedio Demetria Albertinija u utrci za predsjednika.

'The Telegraph' je objavio njegovu reakciju na odluku UEFA-e.

Smiren sam i poštujem odluku. To je nešto što se trebalo napraviti. Uvjeren sam da ću pred čelnicima UEFA-e uspjeti objasniti svoju pogrešku, kao i moje istinske namjere“, kazao je 71-godišnji Tavecchio.

Kazna uključuje bilo kakve službene aktivnosti, zabranu sudjelovanja na izbornom kongresu UEFA-e i morat će organizirati poseban događaj za borbu protiv rasizma.

(Foto: Action Images)


Tagovi

UEFACarlo Tavecchiotalijanski nogometni savez

Ostale Vijesti