REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

U Zagrebu se vraća Japanac kojeg je Hütter čuvao za Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 09:56

Preskočio je zaigrati na 100. rođendan kluba, ali će opet biti u rotaciji za četiri dana kada Monaco stiže na Maksimir

Nenad Bjelica imao je, nakon pobjede nad Lokomotivom 5-1, samo lijepe riječi za svoga kolegu Adija Hüttera, trenera Monaca, idućeg Dinamova protivnika u Ligi prvaka. Austrijski strateg nije dobio obrnuto pitanje na svojoj press konferenciji nakon ligaške pobjede nad Montpellierom izborene tek u 98. minuti, no kratko se referirao na utakmicu s Modrima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Japanac Takumi Minamino nije bio u zapisniku za utakmicu s Montpellierom, a kako objašnjava Nice-Matin, Japanac je sačuvan za sljedeće susrete koji predstoje Kneževima, a prvi je upravo onaj na Maksimiru. Japanac je bitna karika u momčadi Monaca. On je bio i prvi ovosezonski MVP Monaca kada je bio jedini strijelac u pobjedi protiv Saint-Etiennea 1-0. Do sada je startao u četiri utakmice, a u još jednoj ušao s klupe, a u posljednjem kolu u kojemu je igrao, prošloga vikenda protiv Le Havrea upisao je asistenciju.

U sinoć odigranom 6. kolu Monaco je na svoj stoti rođendan stigao do još jedne pobjede čak i bez Japanca pa je trener Hütter objasnio zašto ga nije bilo u zapisniku.

“Objasnio sam momčadi da ih moramo zaštititi, čeka nas nekoliko važnih utakmica s Dinamom i Rennesom. Sigurno će se Takumi vratiti u momčad za sljedeće susrete, možda bi mogao igrati već u srijedu jer nam je važan igrač. Danas je izostao kao i Soungoutou Magassa , ali u svakom susretu nastojimo da se svi igrači rotiraju, te da osjete činjenicu da su važni u momčadi” uvjeravao je šef Monaca nakon utakmice.

Ipak, razlog izostanka Magasse je potpuno drugi. On je razočarao prošlog vikenda protiv Le Havrea svojim izdanjem pa protiv Montpelliera nije dobio priliku. Osim toga, Monaco je oporavio Vandersona i Ouattaru, a ozlijeđeni su i dalje Majecki (gležanj, oporavak) i Diop (stopalo). Međutim, ni sa svim tim izostancima Monaco nije momčad koja će se predati. Dapače, i dalje je u većini slučajeva favorit.

"Trener Monaca inzistira na važnosti rotiranja svoje momčadi kako bi održao visoku razinu učinka tijekom sezone. Ova pobjeda protiv Montpelliera odlična je vijest za Monaco. Omogućuje klubu da stekne samopouzdanje i s optimizmom iščekuje sljedeće događaje. Adi Hütter uspio je usaditi pozitivno raspoloženje u svoju momčad i rezultati se počinju pokazivati", pišu francuski mediji. (eg)




Tagovi

Adi HutterMonacoGNK Dinamo

Ostale Vijesti