Germanijak
Germanijak

U uzavreloj atmosferi omiškog Ribnjaka, Olmissum poveo u finalnoj seriji

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 21:55

U jednoj vrlo izjednačenoj utakmici s puno tenzija na parketu, ali i na tribinama, Olmissum je poveo protiv Futsal Dinama u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede....

Iako je Futsal Dinamo na odmor otišao s minimalnom prednosti golom Luke Perića, Olmissum je u nastavku utakmice preokrenuo golovima Duje Kusture i Josipa Jurline i poveo s 1-0 u finalnoj seriji koja se nastavlja u ponedjeljak u Omišu.

Utakmica je bila puna tenzija na parketu i na tribina, prava finalna u kojoj se bolje snašla domaća momčad i na kraju upisala prvi 'poen' u finalu. Futsal Dinamo u uzvratu neće moći računati na Luku Perića koji je zaradio crveni karton.

Sukladno očekivanjima i ulogu utakmice, obje momčadi u dvoboj su ušle čvrsto i maksimalno fokusirano,samim time u prvom dijelu vidjeli smo malo prilika s obje strane. Olmissum je vođen navijanjem punog Ribnjaka djelovao nešto konkretnije, prvi je zaprijetio Josip Jurlina, a udarce Antonija Sekulića i Jakova Hrstića obranio je Ante Piplica. Dinamo je prijetio preko Filipa Novaka, Zvonimira Šućura i Danijela Dekanića, međutim mreže se u prvih 17 minuta utakmice nisu tresle.

Taman kada se utakmica umrtvila, kada više od pet minuta nije bilo prilika, Dinamo je zbaio! Filip Novak probio je desnu stranu, ubacio u peterac, a tamo se najbolje snašao Luka Perić koji iz blizine zakucava iza leđa Nikole Čizmića. Dinamo je poveo u uzavreloj atmosferi omiškog Ribnjaka!

Uslijedio je pokušaj Nikole Pavića no njegov udarac glavom odsjeo je na gornjem dijelu grede Dinamovog gola. I to je bilo to od prvog dijela. U jednom čvrstom i vrlo izjednačenom poluvremenu Dinamo se bolje snašao i na odmor otišao s minimalnom prednosti.

Nastavak utakmice počeo je žestoko. Na domaćoj strani zaprijetio je Jurlina, a na Dinamovoj kolosalnu priliku propustio je realizirati Filip Novak. Brzo je zaprijetio Rodriguinho, ali Piplica je i dalje siguran. Bolji ulazak u drugo poluvrijeme Olmissum je kapitalizirao u 26. minuti kada je Duje Kustura povukao loptu, odapeo, i pogodio iza leđa Piplice. Dvorana je eruptirala. Domaćini su stigli do poravnanja.

Tenzije su narasle do maksimuma, na terenu i na tribinama. Došlo je do obračuna na terenu, Kustura i Kuraja pali su na pod, a Dinamo je ostao bez isključenog Luke Perića, koji je udario Kuraju glavom, i pomoćnog trenera Nikole Grgića. Žute kartone dobili su Dinamov Danijel Dekanić i Olmissumov kapetan Stjepan Perišić. Olmissum ipak nije uspio iskoristiri igrača više. Dvije minute pritiskali su domaćini dinamovce, a najbliže pogotku bili su nakon udarca Sekulića koji je uzdrmao stativu.

Olmissum je dominaciju u drugom dijelu iskoristio 12 minuta prije kraja. Inače lijevi bek Jurlina izvukao se na desnu stranu i eurogolom pogodio za vodstvo svoje momčadi udarcem s desne strane.

Primljeni pogodak malo je 'otrijeznio' Dinamo. Plavi, danas u bijelim dresovima, ponovno su počeli napadati, a blizi izjednačenja stigli su u 36. kada je gromoviti udarac Kristiana Čekola Čizmić skrenuo u stativu. Matija Đulvat potom je krenuo u igru s golmanom-igračem.

Druga utakmica finala igra se u ponedjeljak 22. svibnja u Omišu, a treća u petak 26. svibnja u KC Dražen Petrović. Dinamo je, saznajemo, prodao već 1.800 ulaznica za taj dvoboj...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MNK OlmissumOlmissumFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo Zagreb1.HMNLsvjetsko prvenstvo u futsalu

Ostale Vijesti