REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

U Terminatorovom stilu: Oglasio se Kylian Mbappé poslije poraza u finalu SP-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 14:54

Zlatna kopačka je odradila sjajan turnir, ali jednostavno je ovog puta bilo suđeno Argentincima i Messiju.

Kad zabiješ hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva, a tvoja reprezentacija u konačnici ne uspije slaviti, onda si sigurno nemaš što za podbaciti. Iako ga 70-ak minuta nije bilo za vidjet na terenu, Mbappé je odigrao sjajno finale, u manje od 90 sekundi je anulirao prednost Argentinaca te je utakmicu vratio u egal. U produžecima je Messi zabio, Argentina je već slavila naslov prvaka, ali je Mbappé prvo izborio, a potom i realizirao najstrožu kaznu za odlazak u raspucavanje.

No, ni to nije sve. I u raspucavanju je Mbappé bio precizan, prvi je uzeo loptu, zabio s bijele točke, ali… Naprosto ne možeš protiv sudbine.

Poslije utakmice, potpuno nepotrebno, nesportski i pomalo tužno, Emililano Martinez je provocirao Mbappéa. Prilikom slavlja u svlačionici je zatražio od svojih suigrača 'minutu šutnje za Francuza', što svakako nije nešto što mu ide na čast. Ali, vidjeli smo i ranije da Martinez, iako je sjajan vratar, očito nije isti takav kao osoba…

„Vratit ćemo se“, kratka je poruka koju je napisao na društvenim mrežama, a ista nas je malo podsjetila na Arnolda Schwarzeneggera i njegovu legendarnu rečenicu iz filma Terminatror "I'll be back"

Mbappé je zabio čak osam pogodaka na ovom SP-u te je na kraju osvojio Zlatnu kopačku, a zadnji put je hat-trick u finalu SP-a viđen 1966. godine kad je Engleska svladala Zapadnu Njemačku rezultatom 4:2, a tri pogotka za domaćina postigao je Geoff Hurst.

Inače, na svjetskim prvenstvima Mbappé je trenutno na učinku od 12 pogodaka i tri asistencije u 14 nastupa, što je zaista impresivno kad se uzme u obzir da ono najbolje od njega tek slijedi. Vratit će se Kylian, u to ne sumnjamo ni najmanje...



Tagovi

Kylian MbappéFrancuska nogometna reprezentacijaFrancuskaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti