REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

U srijedu službena potvrda: Bivši trener Dinama i Hajduka sutra postaje i bivši trener Boteva

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.12.22. | 20:00

U 15 utakmica upisao je šest pobjeda, jedan remi i osam poraza.

Izgleda kako Željko Kopić neće dočekati proljetni dio sezone na klupi bugarskog prvoligaša Botev Plovdiva. Prema informacijama Germanijaka, bivši trener Dinama i Hajduka uskoro će dobiti pismo zahvale od Uprave kluba, a razlog takve odluke su slabi rezultati u prvom dijelu sezone. Germanijak doznaje da će odluka o njegovom odlasku biti službeno objavljena u srijedu tijekom dana.

Kopić je na klupu Boteva sjeo 3. kolovoza, a pod njegovim vodstvom momčad je upisala šest pobjeda, jedan remi i osam poraza. Trenutno se Botev nalazi na 10. mjestu bugarskog prvenstva, dok je u Kupu ispali već u drugom kolu nakon što je bolja bila Slavia Sofija rezultatom 2:1. Kopiću je Botev prvi klub po odlasku iz Dinama, a ranije je u karijeri vodio Pafos, Hajduk, Slaven Belupo, Zagreb, Cibaliju i Lučko.

U Botevu igraju dvojica hrvatskih nogometaša, Roberto Punčec i Martin Sekulić, a iako je momčad prošle sezone osvojila treće mjesto u prvenstvu, prodajom trojice ključnih igrača (Olusegun, Okoronkwo, Nduka) u Krasnodar za kombiniranu odštetu od 1.8 milijuna eura bilo je jasno kako će se veoma teško ponoviti prošlosezonski uspjeh. Botev je posljednji naslov prvaka Bugarske osvojio davne 1967. godine. (E.G./I.A.S.)



Tagovi

Željko KopićBotev Plovdiv

Ostale Vijesti