Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

U Kupu zasad iznenađenja nije bilo, može li 'domaćin' na Rujevici prirediti prvo?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.09.24. | 08:00

Radomir Đalović pobrinut će se da njegovi igrači ne uđu u ovaj ogled s mišlju 'lako ćemo', jer na suprotnoj strani stajat će motivirani 'domaćin' kojem je ovaj ogled jedna od važnijih utakmica ove sezone...

„Kup je specifično natjecanje“ ili „u Kupu je sve moguće“ samo su neke od fraza koje se učestalo ponavljaju iz godine u godinu. I to ne samo u Hrvatskoj, već diljem cijelog svijeta. I zaista je to tako, ima nešto posebno u tim kup utakmicama, u tim okršajima između Davida i Golijata, u toj nekakvoj borbi koja ni po čemu nije ravnopravna. Pričamo li o ranijim fazama natjecanja, kup utakmice zapravo su bi trebale biti nogometni praznik. Svi ti 'davidi' dočekuju 'golijate' i duboko u sebi priželjkuju neko čudo, ali iako rezultat najčešće na kraju ne bude da bi završio na naslovnicama sportskih medija, prava fešta gotovo nigdje ne izostane.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nažalost po Opuzence, baš kao i cijeli taj kraj, ovaj put Neretvanac neće ugostiti Rijeku na svojoj Podvornici. Kako je MUP utakmicu označio kao događaj visokog sigurnosnog rizika, a domaćin nije bio u financijskoj mogućnosti osigurati sigurnost svih dionika utakmice, sudar Neretvanca i Rijeke prebačen je na Rujevicu. Iz Neretvanca su objasnili kako je njihov stadion takav kakav jest, da se trude poboljšati ga, ali da sve ono što se od njih očekivalo jednostavno nije bilo moguće izvršiti.

Utakmica će se tako odigrati na Kvarneru (18.30 sati), uz izravan prijenos na Max Sportu, a takav rasplet događaja, jasno, najbolje je došao aktualnom lideru HNL-a. Nakon što su za vikend minimalno slavili protiv Gorice u gostima (spektakularan pogodak postigao je Janković), Riječani su sada 'oslobođeni' puta od 1000 kilometara (cestovna udaljenost između Rijeke i Opuzena nešto je veća od 500 kilometara). I to je za njih velika stvar. Đalović je u najavi utakmice istaknuo kako je pogledao dvije utakmice trenutno sedmoplasirane momčadi Treće NL Jug te da očekuje od svoje momčadi da ovoj utakmici ozbiljno pristupe. Kao da igraju prvenstvo i kao da su igri tri boda. Što se tiče sastava, očekivano, bit će i nekoliko promjena…

„Sigurno će biti dvije, tri promjene u sastavu, dat ćemo priliku nekim igračima koji se vraćaju nakon ozljeda. Neće toga biti previše jer želimo odigrati ozbiljnu utakmicu, da naši igrači još više osjete teren i atmosferu našeg stadiona.“

Rijeka za ovaj ogled nema većih problema s izostancima, a utakmica protiv Neretvanca prva je od tri uzastopne koje će momčad s Kvarnera odigrati na domaćem terenu budući da im potom u goste dolaze Šibenik (22. rujna) te Hajduk (29. rujna).

„Utakmica u Velikoj Gorici nije ostavila velike posljedice. Petrovič je imao određenih problema, ali bit će OK i svi igrači su na raspolaganju. Što se tiče tri domaće utakmice, naravno da bismo voljeli vezati tri vezane pobjede, ali ne razmišljamo tako daleko. Najprije Neretvanac pa ćemo onda vidjeti za dalje“, oprezno je podvukao trener Rijeke.

U svakom slučaju, Rijeka je u ovom ogledu veliki favorit te bi sve osim rutinske i uvjerljive pobjede 'gostiju' (u ovom ogledu je Neretvanac domaćin usprkos tome što će se odigrati na Rujevici) bilo iznenađenje. Od prve minute očekuje se Stipe Perica, možda čak i Dominik Dogan, a vrlo vjerojatno će u ovom ogledu priliku dobiti Šimun Butić, Silvio Ilinković te Nais Djouahra. Netko otpočetka, a netko u nastavku. Što se tiče 'domaćina' iz Opuzena, oni će na teren poslati svoje najjače snage, a sastav će vrlo vjerojatno biti prilično sličan onom otprije tri dana kada je Neretvanac na Podvornici s 2-0 svladao Omiš.

Nogometaši Neretvanca su u ponedjeljak otputovali na Kvarner nakon odrađenog treninga na Podvornici, a iz Rijeke su objavili kako će za ovaj ogled biti otvorena zapadna i istočna tribina.

Valja spomenuti kako će utakmicu suditi Ivan Vukančić iz Benkovca, njemu će pomagati Duje Sarić iz Klisa te Marin Barić iz Solina, dok je četvrti sudac Ante Znaor iz Imotskog.

Očekivani sastavi:

Neretvanac: Maslać, Deak, D. Medić, Tomašević, Batinović, K. Medić, Bajkuša, Mikulić, Šunjić, Prusina, Jonathan

Rijeka (4-4-2): Posavec - Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak - Butić, Ilinković, Fruk, Rukavina - Perica, Dogan



Tagovi

HNK RijekaRijekaNeretvanacHrvatski nogometni kupKup

Ostale Vijesti