: Josip Regovic/PIXSELL
: Josip Regovic/PIXSELL

U HNL-u ga se pamti kao jednog od rijetkih vratara koji je zabio pogodak, a sad ide u La Ligu 2

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 11:07

Posljednji angažman imao je u Gil Vicenteu.

Nešto manje od pola godine Žiga Frelih bio je na burzi rada. Nekadašnji vratar zaprešićkog Intera je po odlasku iz Lijepe naše branio za Olimpiju, Gil Vicente i Chaves, da bi sada potpisao za španjolskog drugoligaša Mirandes s kojim je dogovorio suradnju do kraja godine.

Frelih (24) je bivši U21 reprezentativac Slovenije, njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 600 tisuća eura, a u Hrvatskoj ga se najviše pamti kao jednog od rijetkih vratara koji je upio postići pogodak u HNL utakmici.

U 11. kolu sezone 19./20. snage su na Aldo Drosini odmjerili Istra 1961 i Inter Zaprešić. Gosti su poveli u ranoj fazi ogleda preko Grgića, domaćin preokrenuo preko dvostrukog strijelca Antonija Ivančića, da bi onda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Frelih zabio za 2:2. On je ujedno i posljednji vratara koji je postigao pogodak u HNL-u, a prije njega je to napravio Karlo Letica koji je godinu ranije, također u sudačkoj nadoknadi, također Istri 1961, postigao pogodak. Samo, onaj od Letice donio je Splićanima tri boda, a ovaj od Freliha Zaprešićanima jedan.

Mirandes se trenutno nalazi na 16. mjestu La Lige 2, a lani je njihove boje branio Niko Datković, danas član Nee Salamis. Frelih je u klub stigao kao vatrogasno rješenje budući da se u utakmici protiv Las Palmasa ozbiljnije ozlijedio prvi vratar i kapetan momčadi Ramón Juan. (rv)



Tagovi

žiga FerlihGil VicenteMirandes

Ostale Vijesti