PIXSELL
PIXSELL

U Gradskom vrtu bez golova, Lovrić odvezen u bolnicu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 19:19

Osijek i Slaven Belupo odigrali su 0:0 a napadač domaćina je desetak minuta prije kraja iznesen na nosilima iz igre te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu

I drugo gostovanje Slaven Belupa na Gradskom vrtu u sezoni donijelo je utakmicu bez golova. U dvoboju u kojem su domaćini bili nešto konkretniji i bolji, napadači jednostavno nisu imali svoj dan. Sa svake strane po jedna sjajna prilika koje su anulirali čuvari mreža. Čović je tako izašao kao pobjednik iz duela s Caktašem, dok je Malenica bio bolji u sudaru s Hoxhom. Na koncu je remi zapravo i najpravedniji rezultat utakmice koja se igrala pred nešto više od dvije tisuće gledatelja u Osijeku.


Zoran Zekić je nekoliko sati prije početka dvoboja u Gradskom vrtu ostao bez kapetana. Božića je temperatura eliminirala iz sastava baš kao i Ivana Krstanovića. Umjesto Božića od prve minute istrčao je Mateo Kocijan koji je ponio i kapetansku traku. Domaćin je u odnosu na Lokomotivu napravio promjenu na lijevoj strani obrane. Umjesto Leovca istrčao je Jurčević, dok je Lovrić krenuo od prve minute na lijevoj strani napada. Također, u špicu se vratio Špoljarić koji je ovih dana potpisao novi ugovor a usput je promijenio i broj na leđima obzirom da je protiv Slaven Belupa istrčao s “desetkom”.

Uvodne minute protekle su u ispitivanju snaga. Belupo je odmah dao do znanja da nisu došli s namjernom da samo čuvaju svoj gol. Zaredali su s nekoliko kornera dok je ubačaj Crnca riješio Nejašmić. Domaćin je prvi put zaprijetio preko Lovrića čiji udarac završava u bloku, dok ona od Miereza odlazi daleko od gola.

Lovrić je u 21. minuti gađao iz slobodnog udarca, ali nedostajalo je preciznosti da se ugrozi Čović. Nije to bilo poluvrijeme iz kojeg ćemo pamtiti neke konkretne prilike jer ih nije bilo. Osijek je imao blagu inicijativu, ali čvrsta obrana Slaven Belupa s lakoćom je izlazila na kraj sa svim opasnostima koje su vrebale, ponajviše od Ramona Miereza. Gosti su bili orijentirani na brze kontranapade, najčešće po lijevoj strani gdje se Zekić uzdao u kombinaciju Hoxha-Manaj. Do odlaska na odmor vrijedi izdvojiti pokušaj Jurčevića iz daljine s jedne strane, odnosno izlazak Crnca pred Malenicu ali napadač Belupa nije na koncu niti uputio udarac.

Do 53. minute nismo primijetili kako je Mijo Caktaš stigao na utakmicu. A onda se našao u najboljoj prilici dotadašnjeg tijeka utakmice. Njegov udarac iz blizine vratar Čović odličnom reakcijom i vršcima prstiju skreće u vratnicu od koje se lopta odbija u polje. Desetak minuta kasnije direktan okršaj imali su Hoxha i Malenica. Dva je puta napadač Slaven Belupa pokušao ugroziti vratara Osijeka, dva puta je Malenica izašao kao pobjednik i zaustavio siguran pogodak gostiju.


Rene Poms osluhnuo je sugestije navijača i medija pa je ubacio u igru Škorića. Međutim, problem je što je kapetan Osijeka zamijenio Kristijana Lovrića koji je morao izaći zbog ozljede koju je dobio prilikom pada u svom kaznenom prostoru. Nažalost, Lovrić je za vrijeme utakmice otišao u bolnicu što sugerira da je riječ o težoj ozljedi. Škorić je preuzeo kapetansku traku od Žapera, ali i njegovo mjesto u zadnjoj liniji dok je Žaper otišao u vezni red.

U 80. minuti zatresla se mreža Marka Malenice, ali linijski sudac pokazao je zaleđe Hoxhe a što mu je VAR soba dala za pravo… Do kraja utakmice Osijek je imao punu inicijativu i nekoliko opasnih situacija u kaznenom prostoru Slaven Belupa, ali rezultat se nije mijenjao.

Osijek - Slaven Belupo 0:0

Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 2007.

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb); pomoćnici: Anto Marić, Dejan Vuković (oba Zagreb). Četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb). VAR: Ante Čulina (Zagreb). AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

Žuti kartoni: Jugović (Osijek); Marina, Soldo, Kocijan, Bosec (Slaven Belupo)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević - Nejašmić, Jugović - Caktaš (od 87. Živković), Špoljarić, Lovrić (od 71. Škorić) - Mierez. Trener: Rene Poms.

Slaven Belupo (3-4-2-1): Čović - Tepšić, Kocijan, Soldo - Mudražija, Jambor (od 90. Bašić), Marina (od 77. Bosec), Talys (od 90. Christopoulos) - Crnac (od 77. Perošević), Hoxha (od 90. Žuljević) - Manaj. Trener: Zoran Zekić.



Tagovi

NK OsijekSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti