Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

U dresu Rijeke zabio je Milanu na San Siru, pamti se i njegov eurogol Dinamu, a sad je dobio otkaz u Južnoj Koreji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 08:36

Klub je na službenoj stranici objasnio kako je ugovor raskinut zbog nove teške ozljede igrača.

„Tu je jubav moja, i klapa stara, a lipi kanat naš, veli va noć“, poznati su stihovi iz pjesme Džoa Marčića koja se često prethodnih godina puštala u svlačionici Rijeke. Mnogi bi na prvu pomislili da je 'DJ' bio neki igrač rodom s Grobnika, ali onaj kojeg se primarno veže uz ove note je Ganac s talijanskom putovnicom - Maxwell Acosty!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj brzonogi krilni napadač najbolje dane svoje karijere proveo je baš na Kvarneru gdje se zadržao dvije i pol godine, da bi onda u veljači 2020. svoje talente odnio u južnokorejski FC Anyang. Tamo se zadržao čak tri godine, da bi onda prije nešto više od godinu dana dobio poziv Suwon Bluewingsa gdje je došao kao veliko pojačanje. Ali, onda su krenuli pehovi…

Iako je ukupno za Suwon odigrao 25 utakmica u nešto više od godinu dana, Acosty je u tom periodu imao jednu tešku ozljedu od koje se tek nedavno vratio. Trebao je biti veliko pojačanje Plavokrilaša, sada drugoligaša, u sezoni u kojoj se planiraju vratiti u K1 ligu, ali Acosty se prije svega nekoliko dana ponovno teško ozlijedio zbog čega je klub s njim raskinuo ugovor.

U Južnoj Koreji, kao uostalom i mnogim drugim azijskim zemljama, postoji određeni broj stranaca koje jedna momčad može imati. Nekada je pravilo bilo da ih je u momčadi moglo biti neograničeno mnogo, ali ih je samo određeni broj mogao biti u istom trenutku na terenu, dok je sada pravilo promijenjeno na način da stranca može biti tri ili četiri i – točka. Sad, hoće li oni igrati ili ne, to više lige i saveze nije briga…

Kako je Acosty bio jedan od tih stranaca, a na terenu ga neće biti sada neko vrijeme, uprava Suwona odlučila je s njim raskinuti ugovor kako bi si otvorili mogućnost potpisa novog stranog igrača.

Acosty je na Kvarneru ostavio lijep trag, mnogi ga smatraju ponajboljim afričkim nogometašem ikada koji je nosio dres Rijeke (Ampem…), a ponajviše se pamte njegovi pogoci Milanu na San Siru ili Dinamu u Maksimiru. Acosty, koji će krajem godine morati ugasiti 33 svjećice na rođendanskoj torti, je s Rijekom osvojio dva Kupa, a kad zaliječi ozljedu bi novog poslodavca mogao potražiti Italiji gdje je i započeo nogometnu karijeru. Možda je na Kvarneru 'jubav njegova', ali, na njegovu žalost, još uvijek mu vrime ni za doma poć. (I.A.S.)



Tagovi

Maxwell AcostyHrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti