Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

U Dinamu 'pušu na hladno' i prema Kajzerici, Vidović realna opcija, na čekanju još dva Japanca!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.08.23. | 08:30

Nakon utakmice s Astanom trebala bi se konačno rasplesti priča oko dolaska Lokomotivina dvojca, a sve je izvjesnije da bi u Maksimir mogao doći i U21 reprezentativac iz Bayerna

Yacine Titraoui, 20-godišnji veznjak iz Alžira mogao bi već danas stići u Zagreb, a možda već sutra službeno postati Dinamov igrač. Tako će Igor Bišćan dobiti još jednog igrača u rotaciji, na sredini terena, a svi u Maksimiru tvrde da se uistinu radi o kvalitetnom igraču. Naravno, da tako ne misle ne bi ga dovodili, ali kvalitetu će morati pokazati na terenu. No, Titraoui definitnivno nije zadnji igrač koji će ovog ljeta 'sletjeti' u Maksimir.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Idućih dana, točnije već u četvrtak, po povratku momčadi i klupskog vodstva iz Astane, trebala bi se rasplesti priča oko dolaska Lokomotivina dvojca Lukasa Kačavende i Luke Stojkovića. Prema informacijama s više strana pa i iz onih širih nogometnih krugova već se priča da će Kačavenda sigurno postati Dinamov igrač, da je to 'riješeno' i da će se Modrima priključiti već u petak ili subotu. Spominje se i svota od oko tri milijuna eura plus neki dodaci... Ipak, kad smo u ponedjeljak razgovarali s nekim ljudima u Dinamu, osjetili smo određenu kočnicu, odnosno, nitko nije htio potvrditi da je taj posao zaista gotov. Štoviše, kao da u Dinamu pušu na hladno sve dok ne bude potpisano a Kačavenda (možda i Stojković) novi igrač Dinama.

"Svi nam žele biti partneri, a kad mi nešto želimo, onda nam zabiju nož u leđa... Svatko ima pravo raditi svoj posao, ali postoje granice do kojih mi možemo ići, uostalom, imamo već i druga rješenja, ako ne dođu ova dvojica", čuli smo u tih nekoliko razgovora, kao da u Maksimiru očekuju da će Lokomotivin odgovor biti nepotpun, odnosno, da će sadržavati još neke dodatne želje.

U svakom slučaju, barem što se Kačavende tiče, a u Maksimiru se proširila priča i da ima određenih problema s koljenom, Dinamo nakon ovog tjedna više neće čekati, oko Stojkovića postoji još prostora za razgovor, a moguće je i da on ostane na posudbi na Kajzerici još neko vrijeme. Očito je, u Maksimiru su razočarani, pomalo i ljutiti, odnosom HNL klubova prema njima, Rijeka i Mišković dugo su licitirali za Frigana, Istra je 'cjepidlačila' oko Bakrara, sad su dugački i pregovori s Lokomotivom. Zato nitko u Maksimiru ne želi reći da je sve gotovo i da je Kačavenda već potpisan, vidjet ćemo uostalom što će se događati idućih dana. Ne bi bilo prvi put ovog ljeta da već gotov transfer propadne.

Ali, zato se je sve realniji dolazak Gabriela Vidovića. Bayernov ofenzivni veznjak i krilo, U21 reprezentativac Hrvatske i dalje je velika Dinamova želja, no, Modri ne bi išli odmah u transfer, nego bi pokušali sa sve popularnijom opcijom posudba + otkup. Ipak, sad je prioritet taj dogovor s Lokomotivom, ako tu nešto krene ukrivo, Dinamo će se još aktivnije aktivirati oko Vidovića, iako bi on mogao doći i neovisno o Kačavendi i Stojkoviću. A, kako doznajemo, na čekanju su još čak dvojica japanskih igrača, zasad nije poznta pozicija i imena, ali njih bi Modri 'aktivirali' ako propadne posao s Lokomotivom. Takuro Kaneko, koji je debitirao u Puli, oduševio je zasad sve u Dinamu svojim fizičkim stanjem, disciplinom, upornošću, uostalom, to su poznate japanske osobine, 'samuraj' Kaneko mogao bi biti pravo pojačanje. A Dinamova svlačionica, čak i ako ne dođu Kačavenda i Stojković, koliko god bili blizu, sigurno će se još promijeniti. U oba smjera!



Tagovi

Dario ŠimićGNK DinamoLukas KačavendaLuka StojkovićGabriel VidovićIgor BišćanLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti