Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

U Bijelom Brdu misle ozbiljno, doveli ponajbolje igrače Vukovara

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 10:15

Prošle sezone jedva su izborili ostanak, a prijelazni rok jasno ukazuje da je Bjelobrđanima dosta borbe za opstanak

BSK iz Bijelog Brda prošle je sezone jedva izbjegao dodatne kvalifikacije za popunu Prve nogometne lige. Nakon 33 odigrana kola, skupili su tek 34 boda i osvojili 10. mjesto, s tek jednim bodom više od Orijenta, koji je pobijedio Kustošiju u razigravanju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U Bijelom Brdu ove sezone žele mirniji plov drugim razredom hrvatskog klupskog nogometa, stoga vrlo aktivno rade na dovođenju novih pojačanja. A pritom su najviše zavirili u susjedno dvorište i doveli trojicu igrača iz Vukovara 1991. I to ne bilo koga, već dvojicu pravih kapitalaca.

Za Bijelo Brdo potpisao je Zindein Mustedanagić, autor 11 golova i četiri asistencije u vukovarskom dresu, dok je uz njega stigao Dario Rugašević, dobro poznato ime s hrvatske nogometne scene. Radi se o igraču koji je ponikao u Cibaliji, a tri je godine bio u Splitu. Poslije je igrao za Gaz Metan, Piast Gliwice, Zrinjski, Tuzlu i Radomlje, a prošle sezone skupio je pet asistencija u dresu Vukovaraca.

Zanimljiva je priča oko Mustedanagića, koji je nekadašnji mladi reprezentativac BiH, a nogometno je odrastao u Sparti Prag čiji je član bio pet godina. Prije dolaska u Vukovar okušao se u Slovačkoj (Ružomberok), BiH (Sarajevo) te Albaniji (Vllaznija), a u dresu Vukovara 1991 je u dvije godine skupio 59 nastupa, 23 pogotka i osam asistencija. U dresu matičnog mu kluba iz Praga skupio je devet nastupa, a nogometnoj javnosti postao je zanimljiv sada već davne 2016. kad je u četiri utakmice UEFA Youth league upisao tri pogotka i tri asistencije. Prije nekoliko tjedana potpisao je za Borac iz Banja Luke, ali su mu raskinuli ugovor kad se na prozivci pojavio s viškom kilograma, o čemu je prvi izvijestio Sportsport.ba.

Pored njih, klub je pojačao Patrik Periša, kojem je ovo treći dolazak u BSK. Od ostalih imena, stigao je Ivo Vukić, veznjak iza kojeg je odlična sezona u križevačkom Radniku, zatim Adam Benić iz Širokog Brijega, kao i nekoliko talentiranih igrača koji su prošle godine igrali juniorski nogomet, navode Sportske novosti.

Što se odlazaka tiče, lista je poduža, no spomenimo kako je Bijelo Brdo napustio Tomislav Šorša, poznato HNL ime. Šorša je u dresu Osijeka skupio čak 247 nastupa, zabivši 13 golova i asistiravši 27 puta, a u najvišem razredu hrvatskog klupskog nogometa skupio je respektabilnih 225 nastupa. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Prva nogometna ligaDario RugaševićZinedin MustedanagićBSKBSK Bijelo BrdoVukovarVukovar '91nogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Tomislav Šorša

Ostale Vijesti