REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

U Aziji već šest reprezentacija izborilo treći krug kvalifikacija za SP 2026.

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 22:49

Plasman u treći krug azijskih kvalifikacija izborit će ukupno 18 reprezentacija

Šest reprezentacija, Katar, Iran, Uzbekistan, Irak, UAE i Australija, izborilo je u utorak prolazak u treći krug azijske zone kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. godine koje će se održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Aktualni azijski prvak Katar zadržao je stopostotni učinak u skupini A svladavši kao gost Kuvajt sa 2-1. Katar je tako sa 12 bodova osigurao prvo mjesto u skupini, dok će se u posljednja dva kola za drugo mjesto koje također vodi u sljedeći krug kvalifikacija boriti Indija Igora Štimca, Afganistan i Kuvajt. Nakon 1-2 domaćeg poraza od Afganistana ranije u utorak Indija je ostala na četiri boda koliko ima i Afganistan, dok je Kuvajt na tri boda.

Već su poznata oba putnika u sljedeći krug natjecanja iz skupine E, to su Iran i Uzbekistan koji su osvojili po 10 bodova u prva četiri nastupa te tako postali neuhvatljivi za Turkmenistan i Hong Kong koji su ostali na po jednom bodu. Iran je u utorak kao gost svladao Turkmnistan s minimalnih 1-0, dok je Uzbekistan sa 3-0 na svom terenu nadigrao Hong Kong.

Irak je ostao stopostotan u skupini F sigurnom 5-0 gostujućom pobjedom protiv Filipina i sa 12 bodova osigurao jedno od prva dva mjesta. Druga je Indonezija koja nakon 3-0 gostujuće pobjede protiv Vijetnama ima sedam bodova, treći Vijetnam je ostao na tri, a Filipini su zadnji s jednim bodom.

U skupini H UAE su osigurali prolazak s maksimalnih 12 bodova nakon 3-0 pobjede protiv Jemena u utakmici igranoj u Saudijskoj Arabiji. Vrlo blizu prolasku je i drugi Bahrein koji nakon 3-0 domaće pobjede protiv Nepala ima devet bodova, šest više od trećeg Bahreina, dok je Nepal na dnu bez bodova.

Stopostotna nakon četiri kola ostala je i Australija u skupini I nakon 5-0 gostujuće pobjede protiv Libanona. U toj skupini blizu prolaska je i druga Palestina koja nakon 1-0 pobjede na gostovanju kod Bangladeša ima sedam bodova, dok su na dnu Libanon s dva i Bangladeš s jednim bodom.

Plasman u treći krug azijskih kvalifikacija izborit će ukupno 18 reprezentacija, po dvije najbolje iz svih devet skupina drugog kruga, a u tom trećem krugu bit će svrstane u tri skupine od po šest momčadi. Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine u tom trećem krugu izborit će odlazak na SP, dok će treće i četvrte reprezentacije u četvrti krug nakon kojeg će još tri sastava izboriti odlazak na SP, a jedan odlazak u interkontinentalne kvalifikacije. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 



Tagovi

SP 2026Katarska nogometna reprezentacijaUzbekistaniranska nogometna ligaUAEAustralija

Ostale Vijesti