Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Turska smjenjuje Kuntza, na Pampasu s novim izbornikom?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:22

Grijeg Stefana Kuntza je sukob s igračima tijekom poluvremena utakmice s Latvijom a što je dobro došlo predsjedniku Saveza koji ima želju na klupi vidjeti trofejnog trenera i bišeg izbornika

Čini se kako bi Turska u listopadu mogla doći u Hrvatsku s novim izbornikom na klupi reprezentacije, o čemu je Germanijak već jučer kratko izvijestio.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako se mediji u Turskoj moraju uzeti s dozom rezerve, nije tajna da se tijekom kvalifikacijskog sudara Turske i Latvije (3-2) prošlog petka dogodio sukob u svlačionici turske reprezentacije. Prema nekim informacijama Stefan Kuntz sukobio se s nekim igračima zbog različitih pogleda na prvo poluvrijeme dvoboja s Latvijom u kojem je Turska dominirala i zasluženo vodila 1-0 uz poništeni gol nakon VAR intervencije.

Sukob bi idealno mogao doći Mehmetu Büyükekşiju, predsjednik Saveza koji nije oduševljen Kuntzom i spreman je potpisati raskid ugovora koji traje do sljedeće godine, zaključno s Eurom u Njemačkoj. Kandidat predsjednika za Kuntzova nasljednika je Abdullah Avci (59). Bivši trener Başakşehira i Besiktasa a koji je s Trabzonsporom osvojio prvenstvo nakon 36 godina čekanja pa u ožujku ove godine napustio klupu na koju je stigao Nenad Bjelica, bio je izbornik Turske nešto manje od dvije godine. U razdoblju od studenog 2011, pa do kolovoza 2013. kada je dao ostavku nakon samo šest pobjeda u 18 utakmica na klupi reprezentacije.

Turska je trenutno vodeća reprezentacija skupne D za odlazak na Euro u Njemačku sljedeće godine. U četiri utakmice imaju tri pobjede i poraz od Hrvatske. Slijedi Armenija s utakmicom manje i šest bodova te Hrvatska koja ima dvije utakmice manje o Turske i četiri boda na kontu. Osim smjene Kuntza, nagađa se kako bi Mesut Özil mogao zamijeniti Hamita Altintopa na poziciji sportskog direktora reprezentacije.

Kako bilo, Turska u rujnu igra važan domaći ogled protiv Armenije, dok gostovanje na Pampasu protiv Hrvatske slijedi 12. listopada, čini se s novim izbornikom na klupi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Stefan KuntzTurska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za Euro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti