REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Tudor: “Puno je gorčine, ali ponosni smo. Pobijedili smo Juve dva puta u tri utakmice”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.04.24. | 08:36

Preokret u polufinalu Coppa Italije nije uspio, ali hrvatski trener zadovoljan je reakcijom svojih igrača

Lazio nije uspio preokrenuti Juventus u uzvratnom dvoboju polufinala talijanskog nogomentog Kupa, Stara dama ostala je na nogama iako se opasno njihala, Rimljani su od 49. do 83. minute vodili 2-0 i imali izjednačen rezultat iz prvog dvoboja iz Torina, no tada je zabio joker s klupe Massima Allegrija, Poljak Milik i tih 2-1 bio je konačni rezultat na Olimpicu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije se, tako, eto, ispunila želja Igora Tudora da “utakmica traje što dulje”, nije njegova momčad uspjela do produžetaka ili raspucavanja jedanaesteraca, no hrvatski trener Nebeskoplavibijelih nakon svega nije bio potpunonezadovoljan.

Koliko je tu gorčine za ovo za malo propušteno finale?

“Puno je gorčine, žao nam je. Čestitamo Juveu, a s druge strane odigrali smo sjajnu utakmicu, dečki su dali sve od sebe. Približili smo se prolazu.”

Kako ocjenjujete učinak svojih zamjena?

“Momčad je mentalizirana od prvog dana, to je dobra grupa koja želi raditi. Mogu reći da se cijela ekipa ponaša ispravno, čak i oni koji ulaze s klupe. Svi treniramo na isti način, svih pet zamjena su bitne i mogu promijeniti utakmicu.”

Jeste li očekivali pad u posljednjim minutama?

“S druge strane bila je momčad svjetske tjelesne razine. Pokušali smo s izmjenama, bila su nam tri-četiri igrača u problemima s mišićima jer u ovom razdoblju jako se trošimo. To je put, treba nam pravi mentalitet u napadu i obrani, nažalost, nije bilo dovoljno, sada se pripremamo najbolje što možemo za subotu.”

Jeste li zabrinuti za konačni rasplet sezone nakon ove gorčine?

“Može ovo imati pozitivan utjecaj, samo pozitivan jer su dečki bili jako razočarani, no s druge strane bio je veliki ponos, tri puta smo igrali protiv sjajne momčadi i dvaput smo ih pobijedili. To je više pozitivan poticaj.”

Koje ideje ovo finale sezone može dati za budućnost?

“Cilj je svaku utakmicu odigrati najbolje, imamo još mjesec dana i onda ćemo se morati pripremiti za sljedeću godinu. Morat ćemo vidjeti prave profile za određenu vrstu nogometa, ova momčad je izgrađena da igra u drugačijem sustavu. Mnogima ide dobro s ovim sustavom igre, a mi ćemo se sigurno poboljšati.”

Možete li objasniti promjenu Vecino - Felipe Anderson?

“Morao je izaći na poluvremenu, stisnuo je zube, ali onda sam ga morao zamijeniti.”

Stvara li se kemija između vas i momčadi?

“Ponavljam to od prvog dana, na svakom treningu izlazim zadovoljan s terena. Dečki ne rade ništa loše, stvori se odnos, a i dečkima se ovo sviđa. Još sam sretniji zbog njih, jer ako želite učiniti određene stvari, ispravno je ići u tom smjeru, ali također se morate prilagoditi igračima, a ovaj kompromis me čini sretnim.”

Castellanos je najbolja vijest ove večeri. Je li razgovarao s vama?

“Razgovarali smo kao što smo rekli proteklih dana, on je divan dečko koji ponekad previse osjeća teret zabijanja golova. On je velikodušan, ima prave pokrete i ima golove u svojim nogama. Sretan sam zbog njega i sretan zbog današnjih golova, napadač živi za gol, zbog toga sam ga i izabrao da starta”, poručio je Tudor.




Tagovi

Igor TudorLazioJuventusCoppa Italia

Ostale Vijesti