REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Tuchelu ispadali bomboni iz usta dok je pričao o Kovačiću: Blagosolov ga je trenirati

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.04.22. | 11:34

Trener Chelseaja ne može zamisliti momčad bez Hrvata

Nakon što su ga krajem listopada pa do sredine prosinca mučili prvo koronavirus pa onda i ozljeda aduktora, Mateo Kovačić je uhvatio ritam u Chelseaju i ponovno zauzeo status jednog od najvažnijih igrača aktualnog europskog prvaka.

Otkako je 2018. godine prešao sa Santiago Bernabeua na Stamford Bridge i prijavio se na londonsku adresu, hrvatski reprezentativac je sakupio 176 nastupa za londonski sastav tijekom kojih je zabio četiri pogotka i dodao 12 asistencija. I zbog toga je danas najskuplji igrač iz hrvatskog uzgoja – Transfermarkt ga procjenjuje na 45 milijuna eura.


(2.30) Chelsea (3.35) Real Madrid (3.75)

A uoči večerašnjeg ogleda s madridskim Realom u Ligi prvaka (21.00) o hrvatskom je veznjaku pohvalno pričao njegov trener Thomas Tuchel. U tom ogledu će 27-godišnjak imati dodatan motiv pokazati se protiv bivšeg kluba.

„Čini mi se da još može napredovati. On izgleda poput wunderkinda na treninzima. Danas je primjerice odradio briljantan trening. Osim toga, on je i nevjerojatan karakter, sjajan dečko, skroman, i jako zainteresiran za sport. Sretan je kada može trenirati i pomoći momčadi. Blagoslov ga je trenirati“, komentirao je strateg Chelseaja, pa otkrio i kako već dugo prati Mateove prezentacije na terenu.

„Čak i dok je bio u madridskom Realu, znao sam koliko je talentiran i prateći njegovu karijeru znao sam da je mogao napraviti taj dodatni iskorak i znao sam da on to ima u sebi. Jako sam sretan što je moj igrač i što puno igra ove sezone. On je ključan igrač za nas i na terenu i van njega. Zna kakva je kultura potrebna u velikom klubu“, sipao je komplimente Tuchel.

(2.30) Chelsea (3.35) Real Madrid (3.75)

Osvrnuo se trener Plavaca i na težak poraz u prošlom premierligaškom kolu protiv Brentforda. Chelsea je u tom meču poražen s 4:1 na Stamford Bridgeu.

„Imali smo dan odmora i mislim da nam je to bilo potrebno kako bi probavili taj poraz. Razgovarali smo o tome, ali gledamo prema naprijed. Takve stvari su normalne u sportu“.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Liga prvakaChelseaThomas TuchelMateo Kovačić

Ostale Vijesti