Action images
Action images

Tuchel preporodio Chelsea i gurnuo Mourinha u još dublju krizu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 23:03

Mourinho do večeras nikada nije izgubio tri utakmice uzastopno, a u Premier ligi nikada nije poražen dva puta zaredom na domaćem terenu.

Zastor na 22. kolo Premier lige večeras su u londonskom derbiju spustili Tottenham i Chelsea. Veliki rivali, a u ovom slučaju i susjedi na tablici s jednakim brojem bodova, barem do početnog sučevog zvižduka, nisu nam pružili neku bajnu predstavu, za što možemo okriviti i dosadnu englesku kišu.

Međutim, nogometaši Chelsea predvođeni generalom Tuchelom odnijeli su ono po što su i došli. Naravno, bodove. Za to im je bio dovoljan pogodak s bijele točke u 24. minuti, kada je precizan bio Jorginho.

S obzirom na formu domaćinu, ali i izostanak ozlijeđenog Kanea, gosti su i došli s ulogom favorita, a to su na travnjaku i pokazali. Bili su bolji tijekom svih 90 minuta, kontrolirali su igru, a svu nemoć Mourinhove momčadi najbolje nam dočarava činjenica da su prvi pravi udarac prema vratima Mendyja uputili tek u 78. minuti. 

Portugalski strateg nikako da pronađe čarobni štapić za svoju momčad, koja iz kola u kolo tone sve dublje. U posljednjih sedam kola Tottenham je slavio samo jednom, ovo mu je treći poraz zaredom, a i pozicije koje vode u Europu sve su mu dalje.

Zanimljivo, Mourinho do večeras nikada nije izgubio tri utakmice uzastopno, a u Premier ligi nikada nije poražen dva puta zaredom na domaćem terenu.

S druge strane, Chelsea pod Tuchelom proživljava novu renesansu. Od kada je došao u tri je kola osvojio sedam bodova, ne primivši pritom nijedan gol. Zahvaljujući tome, njegova momčad se približila četvrtom Liverpoolu na samo četiri boda. Dobra vijest je i to da u svojim vizijama računa na našeg reprezentativca Kovačića, koji je večeras odigrao vrlo dobrih 73. minute.

U sljedećem kolu Tottenham će tražiti izlaz iz krize na domaćem terenu protiv slabašnog WBA, dok Chelsea gostuje kod posljednjeg Sheffield Uniteda.

foto: Screenshot/rezultati.comfoto: Screenshot/rezultati.com



Tagovi

ChelseaTottenhamThomas TuchelJose Junior Mourinho

Ostale Vijesti