MNK Šibenik 1983
MNK Šibenik 1983

Tucak, Čurić, Bačelić-Grgić i Antonio Marin pozivaju: "Svi na Baldekin" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 17:47

Sutra ćemo saznati posljednja dva sudionika 1.HMNL za sezonu 2021./22.

U nedjelju ćemo saznati imena dva kluba koja će u sezoni 2022/23 igrati najviši rang hrvatskog futsala. Pred posljednje kolo Lige za popunu 1.HMNL, Osijek je prvi s 10 bodova, Torcida ima bod manje, a Šibenik 1983 je treći s osam bodova. Prije posljednjeg kola jedina momčad koja je bez šanse za plasman u elitu je Gorica koja nakon pet kola ima jedan osvojeni bod.

Nakon što je splitska Torcida prvi dio Lige za popunu 1.HMNL završila sa sve tri pobjede uslijedila su dva poraza i sada im je povratak u elitu hrvatskog futsala, nakon 11 godina odustva, došao pod znak pitanja. Doduše, za plasman u viši rang potreban im je najmanje remi, što ne bi trebao biti problem budući da je Gorica uvjerljivo posljednja momčad lige s jednim osvojenim bodom u pet kola. Prva utakmica u Velikoj Gorici završila je 6:1 pobjedom Torcide te se i sutra očekuje rutinska pobjeda Splićana. Osim ako se Bikovi ne zainate i naprave veliko iznenađenje...

S druge strane, utakmica između Šibenika 1983 i Osijeka je prava 'kvalifikacijska'. Osijek je prošle sezone ispao iz lige, a vratit će se u elitu, ako najmanje remizira na Šubićevcu. U slučaju poraza spasiti ih može samo Gorica, no taj scenarij nije najrealnije za očekivati, kao što smo naveli u ranijem odlomku. Prvi dvoboj ove dvije momčadi bio je sjajan. Palo je 12 pogodaka, a pobjednika nismo dobili. Obje momčadi po kvaliteti imaju mjesta u 1.HMNL, no u nju će se plasirati samo jedna. Osim ako Gorica ne šokira Torcidu u Splitu...

Šibenik je u debitantskoj sezoni u 1.HMNL dokazao da ima mjesta među elitom, no samo dva osvojena boda u prva dva kola doveli su ih na prag ispadanja u niži rang. Kako bi to izbjegli, Šibenčani su se mobilizirali i doslovno 'cijeli grad' poziva navijače na utakmicu.

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, vaterpolist Domagoj Bulat, košarkaški trener Damir Milačić, kapetan GKK Šibenke te igrači NK Šibenika, Stipe Bačelić-Grgić, Mario Čurić i Zagrepčanin Antonio Marin u video-uratku pozivaju: "Baldekin je neosvojiv, idemo do pobjede" (VIDEO).

6. kolo Lige za popunu 1.HMNL

Torcida - Futsal Gorica, 18.00

Šibenik 1983 - Osijek, 19.00

1. Osijek 311 10

2. Torcida 302 9

3. Šibenik 1983 221 8

4. Futsal Gorica 014 1


Tagovi

Futsal1.HMNLMNK Šibenik 1983TorcidaMNK TorcidaMNK OsijekFutsal Gorica

Ostale Vijesti