Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Tri razloga: Zašto se okladiti na Hajduk

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.07.22. | 11:01

U nastavku donosimo tri razloga zašto se danas isplati okladiti na Hajduk.

U subotu s početkom u 20 sati na stadionu Maksimir održat će se 13. izdanje hrvatskog Superkupa. Dinamo za sada ima šest titula, a Hajduk pet, a u dvama današnjim tekstovima donosimo po tri razloga zašto će Dinamo te tri razloga zašto će Hajduk osvojiti prvu titulu sezone.

Evo razloga zašto bi prvi trofej sezone mogao pripasti Hajduku

REZULTATI DERBIJA PROŠLE SEZONE

Četiri prošlosezonska derbija završila su s dvije pobjede Hajduka, jednim remijem i jednom pobjedom Dinama. „Mislim da smo bolji, to smo pokazali. Dobili su nas prošle sezone samo jednom, i to kada nije bilo bitno“, izjavio je na press konferenciji uoči Superkupa centarfor Nikola Kalinić. Činjenica je da Dinamo u prva tri susreta sezone dok su još jedni i drugi bili u igri za naslov nije uspio zabiti Hajduku. Bijeli su slavili u prvom susretu na Maksimiru s 2:0 na krilima Marka Livaje ostavivši Dinamo bez šanse, a drugi derbi završio je 0:0 u kontroliranoj utakmici s obje strane. Treći je odlučen nakon trenutka lucidnosti Nikole Kalinića koji je precizno pogodio i zabio jedini gol na susretu dovoljan za pobjedu.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Taj pretposljednji bio je još uvijek nada Hajduku da bi mogli do dvostruke krune, ali remi u Koprivnici kolo iza i pobjeda Dinama na Šubićevcu u pretposljednjem kolu rasplinuli su nade Bijelih. Sa sportske strane gotovo sa svih strana bila je nada da bi posljednji derbi mogao odlučivati o prvaku. Kako to nije bio slučaj trener Valdas Dambrauskas odlučio je neke igrače odmarati za finale Kupa pa je krenuo s, uvjetno rečeno, drugim sastavom. Utakmica je bila izjednačena do pred sami kraj kad su Modri s dvije kontre pobjedom potvrdili naslov prvaka.

Tijekom prošle sezone, ne samo protiv Dinama, pokazao je Dambrauskas da zna postaviti i pripremiti momčad za ovakve utakmice. Stoga ne bi bilo veliko iznenađenje da isto od prošle sezone ponovi i u novoj.

'TIHA VODA BREGE DERE'

Puno je značenja ove izreke, ali u suštini je da ono što na prvu djeluje mirno i samozatajno to zapravo i nije, već sprema nešto veće. Dinamo se tijekom prijelaznog roka značajno pojačao. Stigli su Josip Drmić, Robert Ljubičić i Boško Šutalo, a zadržan je i kostur momčadi od prošle sezone. Govori se posljednjih dana o snazi Dinama i preko dolaska talentiranog Marka Brkljače iz Hajduka. Svakako potencira se u svakom segmentu snaga prvaka Hrvatske.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Za isto vrijeme u Hajduku vlada uoči ove utakmice svojevrsna tišina. Ne dolaze neke pompozne najave, tek se ističu ambicije za cijelu sezonu. Potenciraju im se i rezultati pripremnih utakmica u kojima Hajduk nije slavio nijednom, a samo Toni Borevković je došao kao pojačanje u ovom prijelaznom roku. Na to se nadovezuju i odlasci Ferra i Nikole Katića, a pomalo se zaboravlja da je Hajduk zadržao sve bitne igrače iz prošle sezone. Nakon dugo vremena u planu je kontinuitet momčadi, što prijašnjih sezona nije bio slučaj, a ova je već nakon prve ostala s osvojenim trofejem. Nadogradnji će svakako biti još s obzirom na to da se cilja na rezultatski iskorak u Europi.

Hajduk je i dalje jak, a za ovu utakmicu se pripremao mirno. Kad je tako pokazali su više puta prošle sezone da mogu sve iznenaditi.

TORCIDA

Hajduk će u ovoj utakmici sigurno imati poseban motiv zbog navijača. U posljednjem derbiju nije im dozvoljeno unošenje transparenata i navijačkih rekvizita zbog čeka nisu ulazili na južnu maksimirsku tribinu. Rezultiralo je to višesatnim putovanjem, boravkom na Suncu pred stadionom i onda povratkom kući, a sve to bez uvjeta za osnovne higijenske potrebe, vode i hrane. Kulminacija je bila nasilje na autocesti za koje nema opravdanja, s nijedne strane. Istraživat će se i razgovarati još uvijek o ružnim scenama s autoceste, uzrocima i posljedicama.

Navijači Hajduka u organizaciji Torcide dolaze u Zagreb 'Bilim vlakom', a očekuje ih se na utakmici oko 2 i pol tisuće. Dinamo je kao organizator ponovo postavio ista pravila, dok je Torcida na svojim stranicama pozvala sve da dođu na jug u bijelim majicama s natpisom 'Sloboda navijačima'. Pozvali su i da se doše sa šalovima te glasnim navijanjem vode Hajduk do osvajanja Superkupa.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Poveznica igrača i navijača nije nikakva novost. Koliko igračima navijači znače ističu u gotovo svakom medijskom istupu, a to su pokazivali i više puta djelima. Ono što mogu i danas pokazati za one koji ih bezuvjetno prate gdje god igraju je podignuti prvi trofej u novoj sezoni.

Hrvatski nogometni superkup

Subota, 9. srpnja

Dinamo – Hajduk 20.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukSuperkup

Ostale Vijesti