Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Tri razloga: Zašto se okladiti na Dinamo

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.07.22. | 11:00

U nastavku donosimo tri razloga zašto se danas isplati okladiti na Dinamo.

U subotu s početkom u 20 sati na stadionu Maksimir održat će se 13. izdanje hrvatskog Superkupa. Dinamo za sada ima šest titula, a Hajduk pet, a u dvama današnjim tekstovima donosimo po tri razloga zašto će Dinamo te tri razloga zašto će Hajduk osvojiti prvu titulu sezone.

Krenimo s domaćinom utakmice i aktualnim prvakom Dinamom...

BOLJA MOMČADI I ŠIRINA KADRA

Iako je Hajduk prošle sezone dokazao da može parirati Dinamu, te da prva momčad Bijelih nije toliko slabija od prvaka, objektivno je Dinamo još prošle sezone imao jači i širi kadar, a u ovu utakmicu Dinamo ulazi s još jačim i još širim kadrom, a Hajduk s oslabljenim.

Dinamo je za sada prodao jedino Bartola Franjića i to za vrtoglavih 7.5 milijuna eura. Stigla su tri ‘kapitalca’ Josip Drmić, Boško Šutalo i Robert Ljubičić, s posudba su se vratili Antonio Marin i Ivan Nevistić, a stigao je i jedan od najboljih mladih igrača države Marko Brkljača... Pitanje je hoće li itko od tih pojačanja krenuti u prvih 11, B. Šutalo sigurno neće zaigrati zbog ozljede, a od spomenutih najbliži prvoj postavi je Robert Ljubičić (u vezi ili na lijevom beku), no sama činjenica da takva imena nisu sigurna u prvom kadru dovoljno govori o kvaliteti Dinamovog rostera.

Bruno Petković na pripremama je briljirao, tu su još Dominik Livaković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec, Arijan Ademi, Josip Mišić, Kevin Theophile, Stefan Ristovski, Petar Bočkaj, Rasmus Lauristen... čak i bez upitnog Josipa Šutala, Dinamo ima atomsku momčad.

S druge strane, Hajduk je i dalje jak, ali slabiji nego prošle sezone. Nema više Ferra i Nikole Katinića, stigao je Toni Borevković, koji je kvalitetan igrač, ali se uklopio u sivilo hajdukove obrane na pripremama u kojima Bijeli nisu upisali niti jednu pobjedu.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

ISKUSTVO OSVAJANJA TROFEJA

Hajduk je prošle sezone osvojio Kup i stigao do prvog trofeja nakon devet godina i tek drugog u posljednjih 17. Dinamo je u tih posljednjih 17 godina osvojio 29 trofeja, među kojima su i tri Superkupa. Dinamu je igranje ovakvih utakmica ‘rutina’.

U tih posljednjih 17 godina, Dinamo i Hajduk dva su se puta susreli u Superkupu, oba puta na Maksimiru i oba puta je slavio Dinamo. Doduše, oba puta teže od očekivanog. Na ljeto 2010. Plavi su slavili kasnim pogotkom kapetana Igora Bišćana nakon ubačaja iz kuta, a tri godine kasnije pobjedu je Plavima donio Pablo Migliore koji je svojim ‘trash talkom’ ušao u ‘glavu’ mladim Hajdukovcima koji su pokleknuli kod raspucavanja jedanaesteraca.

U sportu je psihološka priprema utakmice nekada i bitnija od individualne kvalitete. Dinamov pobjednički mentalitet garantira Dinamu pobjede u utakmicama koje igraju i ispod svoje razine, a česti Hajdukovi porazi od Dinama na Maksimiru sigurno na, ako ništa drugo, podsvjesnoj razini utječe na igrače Hajduka.

Dinamova trofejna riznica i ‘rutina’ igranja ovakvih utakmica svakako je argument više zašto se u ovom dvoboju okladiti na Dinamo.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

DOMAĆA ATMOSFERA

Iako se, za razliku od prošle utakmice na Maksimiru, ovaj put očekuje i prisustvo Torcide koja je nerijetko znala parirati Bad Blue Boysima na oronulom zdanju, pogotovo jer je južna tribina prava navijačka, za razliku od strmog Sjevera, navijačku prednost u ovoj utakmici imat će Plavi.

Iako je Hajduk rasprodao svih 2500 ulaznica za Jug, od Dinama se očekuje da rasproda cijeli Sjever (3.900 gledatelja) te zapad dolje. Dinamova publika željna je nogometa, derbija protiv najvećeg rivala, ali i nadglasavanja s njihovim navijačima.

Iako je Hajduk u posljednjih nešto više od dvije godine dva puta pobijedio Dinamo u Zagrebu, Maksimir je dugi niz godina bio travnjak na kojem je Hajduk jako teško stizao do bod(ov)a. Prednost domaćeg terena i premoć na tribinama svakako bi trebali biti priličan forte Dinamove momčadi.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Hrvatski nogometni superkup

Subota, 9. srpnja

Dinamo – Hajduk 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHajdukSuperkupSuperkup 2022Hrvatski Superkup

Ostale Vijesti