www.nk-rijeka.hr
www.nk-rijeka.hr

Trener mlađih uzrasta Rijeke napustio Rujevicu, karijeru nastavlja na Bliskom istoku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 15:36

Dobio je poziv drugoplasirane momčadi UAE-a koju su svojevremeno vodili Branko Ivanković, Javier Aguirre, Karol Jarolim, Henk ten Cate i Manolo Jimenez.

Antonio Rukavina, nekadašnji skaut i trener starijih pionira Bijelih, karijeru nastavlja u Abu Dhabiju, točnije momčadi Al Wahda gdje će biti prvi pomoćnik Gregoryja Dufrennesa s kojim je surađivao na akademiji Wahde od 2018. do 2020. godine. Njegovo mjesto vođenja prvoligaške pionirske momčadi preuzet će Nikola Radmanović, piše Novi list.

„Hvala svima u klubu što su mi dali prigodu i omogućili sada da se okušam u novom izazovu. Ivanu Manceu koji me doveo u klub, klupskim čelnicima, Budicinu i svima s kojima sam surađivao. Seniorskoj momčadi želim naslov prvaka ove godine, a Školi da izbaci što više mladih igrača u prvi sastav“, rekao je Rukavina.

Inače, Antonio Rukavina skupio je 20 nastupa u 1.HNL, 12 u dresu Rijeke i još osam u dresu Karlovca. Igrao je još u Albaniji i Azerbajdžanu, a igračku karijeru okončao je u dresu Orijenta 1919 2017. godine.

Njegov novi klub trenutno se nalazi na drugom mjestu u saudijskom prvenstvu, a ispred njih je samo Al-Ain, jedan od najvećih azijskih klubova. Inače, samo Al-Ain i Al-Wahda u prvih devet prvenstvenih kola ne znaju za poraz, a hrvatska kolonija na Bliskom istoku će se sad još malo povećati.

Za Al-Wahdu igraju Fabio Martins i Joao Pedro koji su ujedno i najveće zvijezde kluba, a prethodnih godina su dres kluba nosili Tim Matavž, Balázs Dzsudzsák, Denílson i Jorge Valdivia. Od Hrvata, boje Al-Wahde branili su samo Ahmad Sharbini i Srđan Andrić, dok je svojevremeno prvi trener kluba bio Profesor Branko Ivanković.



Tagovi

al wahdaAl-WahdaUAEUjedinjeni Arapski EmiratiHNK RijekaRijekaAntonio Rukavina

Ostale Vijesti