Trener mladih Modrih nakon pobjede: Ovo je bila najzahtjevnija utakmica otkad sam ovdje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.19. | 19:05

Važna tri boda i dobra igra.

Nogometaši zagrebačkog Dinama u uzrastu do 19 godina ostvarili su veliku i važnu pobjedu na otvaranju UEFA Youth League. U prvom kolu takozvane Lige prvaka za mlade, momci trenera Igora Jovićevića pobijedili su Atalantu – lanjskog osvajača Primavere -  rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Bernard Karrica.

Trener Jovićević bio je vidno zadovoljan nakon prva tri boda u novoj europskoj sezoni.

„Ovo je prava europska utakmica. Mislim da mi je ovo u dvije i pol godine otkako sam u Dinamu najzahtjevnija utakmica. Ako ne, onda među tri. Po taktičkom nadmudrivanju i zatvaranju rupa s ovom vrhunskom ekipom kao što je Atalanta s nekoliko pojedinaca koji imaju nevjerojatnu budućnost kao što je Traore. Bilo ga je teško zaustaviti, kao i svaki kontinuirani napad“, rekao je strateg mlade momčadi Plavih.

„Čestitao bih dečkima na lavovskoj borbi i požrtvovnosti, na adaptaciji na jedan novi sistem koji možda nismo ni odradili. Vidjeli smo da curi pa smo promijenili na 4-4-2, s Marinom specijalno da se troši manje u fazi obrane, da bi imao više svježine za stvaranje kontre i polukontre. To nam je dalo veću stabilnost u sredini. Ovaj gol je plod rada i zajedništva. Ne smijemo zaboraviti da je ovo maraton, da je ovo tek prva utakmica, jedan temelj za dalje“, dodao je Jovićević.

Iako s igračem manje u posljednjih deset minuta, mladi dinamovci su došli do pobjede, a jedan od najzaslužnijih je svakako i vratar Renato Josipović. On je u nekoliko navrata, poglavito kada je skrenuo loptu u vratnicu, a potom u drugom dijelu i u gredu, i tako zaustavio sve pokušaje igrača talijanskog kluba.

„Presretan sam što smo pobijedili velik klub, ipak su oni prvaci Italije. Desna strana im je ubojita, no mi smo to spriječili, išli smo na kontre i zabili taj gol. Nećemo sad o mojoj predstavi, važno je da smo pobijedili. Ovaj Dinamo može daleko u Ligi prvaka jer mi smo jedna prava momčad. Sad nas čeka Manchester City. Pokazat ćemo svoje pravo lice u svakoj utakmici i sigurno će biti pobjeda“, rekao je mladi Josipović.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Liga prvaka mladihUEFA Youth LeagueDinamo Zagreb U19Renato JosipovićIgor Jovićević

Ostale Vijesti