Trener ga otpisao, a ovaj mu donio dvije pobjede i remi u mjesec dana (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 16:21

Dojučerašnji izbornik Španjolske nije očekivao ovakav zaokret…

Da i vrlo ugledni treneri znaju pogriješiti u procjeni igrača nije novost. Novi primjer dolazi nam iz Francuske, gdje je donedavni izbornik Španjolske reprezentacije, Robert Moreno, progutao knedlu i vjerojatno na koljenima zamolio za oprost jednog od svojih najboljih igrača, Islama Slimanija.

Naime, nekadašnji asistent u Romi, Celti i Barceloni te privremeni nasljednik Luisa Enriquea na klupi Furije, po dolasku u Monaco ove zime poručio je alžirskom napadaču da može potražiti novi angažman. Slimani se nije uklapao u njegovu viziju igre, a sa 31 godinom na leđima vjerojatno ga je smatrao i pomalo ostarjelim.

Međutim, igrač Leicestera na posudbi u Kneževini, natjerao ga je da pregrize jezik. Ostao je u klubu, a već u prvoj prvenstvenoj utakmici u 2020. godini donio je bod svojoj momčadi protiv prvaka Paris Saint-Germaina.

Međutim, taj pogodak nije mu bio dovoljan da ga Španjolac stavi niti na klupi u sljedećem okršaju s Parižanima samo tri dana kasnije (zaostala utakmica 15. kola Ligue 1). Potom je Alžirac ozlijedio bedro, a osim pobjede nad niželigašem u kupu, upisali su tri uzastopna poraza.

Slimani se potom vratio na klupu, ali nije zaigrao u siromašnoj pobjedi nad Angersom, da bi u posljednja dva susreta bivši napadač Sportinga ulazio kao igrač s klupe i u dva navrata donio pobjedu svojoj momčadi. Prvo je na gostovanju kod Amiensa u igru ušao u drugom poluvremenu, a za preokret i pobjedu zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Moreno ga je konačno vratio u prvi sastav ovog vikenda u 25. kolu na domaćem travnjaku protiv Montpelliera. Rezultat već sada možete pretpostaviti – minimalna pobjeda monegaškog kluba, a jedini strijelac bio je Islam Slimani koji je tako skupio devet prvenstvenih golova, uz sedam asistencija, ove sezone.

Spomenuta tri gola izravno su donijela Monacu sedam bodova.

A Moreno ga je već bio otpisao…

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Islam SlimaniRoberto Moreno

Ostale Vijesti