Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Treću utakmicu zaredom Rijeka bez pobjede, teške noge Sopićeve družine nisu pronašle put do slavlja

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 14:33

Talentirani Butić konačnih 1-1 postavio je pred sam kraj ogleda, a priče koje kruže oko transfera Gabriela Rukavine ne piju vodu.

Nogometaši Rijeke remizirali su sa slovenskim Triglavom (1-1) u pripremnoj utakmici kojom su zaključili pripreme u Austriji. U utakmici u kojoj je trener Sopić priliku pružio igračima koji nisu participirali u utakmici protiv Red Bull Salzburga ili koji su manje igrali, nismo vidjeli puno sadržajnog nogometa i kvalitetnih prilika, kratko su sumirali na klupskoj mrežnoj stranici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamiku utakmice diktiralo je i sparno vrijeme, ali tome unatoč očekivalo se više od Riječana budući da je na suprotnoj strani terena stajao slovenski drugoligaš.

Prilike su se uglavnom svodile na pokušaje iz prekida, udarce s distance ili kontranapade, a upravo iz jednog takvog Triglav je poveo.

U 76. minuti momčad iz Kranja izvela je brzu kontru preko desne strane i dovela loptu do Kazića koji je s lijeve strane ostao neometan na desetak metara i lako matirao Posavca – 0:1.

Odgovor je stigao u 85. minuti, Ivanović je proigrao Butića na desnoj strani, ovaj se lažnjakom oslobodio čuvara pa odmjerenim udarcem s desne strane lijepo naciljao suprotni kut – 1:1.

Nakon tri vezane pobjede na otvaranju pripremnog dijela, Riječani u posljednje tri utakmice ne znaju za pobjedu. Minimalne poraze upisali su od Karlsruhera i Red Bull Salzbuga, da bi sada remizirali s Triglavom.

Podsjetimo, Riječani će svoju prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 25. srpnja protiv boljeg iz ogleda Corvinul Hunedoare – Paksi, s tim da je već sada prilično jasno da će to biti rumunjska momčad budući da su u prvoj utakmici slavili u gostima s uvjerljivih 4-0. Riječani će protivnika doznati ove srijede, a svoju prvu utakmicu igraju u gostima, dok je onda uzvrat sedam dana kasnije (1. kolovoza) na Rujevici.

Što se tiče dolazaka i odlazaka, u ovom trenutku novosti nema. Odnosno, Riječani osluškuju tržište, a novi igrač doći će samo ako prethodno netko otiđe. Umjesto Labrovića, Mitrovića i Pjace stigli su Posavec, Majstorović i Rukavina, dok zamjenu za Dilavera, koji je odlučio otići u igračku mirovinu iako se sve do par dana prije početka priprema 'nećkao', Sopić očito vidi u mladom Dujmoviću koji, barem kako sada stoje stvari, ipak neće na novu posudbu u Šibenik.

Za kraj, što se tiče dolaska Gabriela Rukavine, odnekud se pojavila vijest kako je on došao po principu da Rijeka neće Dinamu platiti odštetu, ali se sljedeća prodaja dijeli u omjeru 50-50 između Rijeke i Dinama. Ukratko, to je krivo, a omjer je značajno bolji u korist Rijeke. Dinamo je zadržao određeni postotak, ali ni izbliza kako je 'procurilo u javnost'.

Rijeka – Triglav 1:1

Strijelci: 0-1 Kazić (76.), 1-1 Butić (85.).

Stadion: Seeboden, gledatelja: 100.

Glavni sudac: Edin Avdić, pomoćnici: Treffer i Moser.

Rijeka: Posavec, Babić (48. Valinčić), Kitin, Majstorović (59. Čabraja), Dujmović, Selahi (58. Banda), Djouahra, Ilinković (60. Butić), Burčul, Rukavina (46. Jakac), Ivanović.

Triglav: Sorčan, Šimunović, Buljan, Cipi, Pokorn, Brkić, Puconja, Dakić, Čadež, Šušnjara, Vinogradac (od 60.: Mosquera, Ljubijankić, Kukavica, Cukjati, Kasnik, Vidović, Horvat, Rant, Griss-Bembe, Radosavljević, Kazić).

(I.A.S.)


Tagovi

HNK RijekaRijekaPrijateljska utakmicaTriglav

Ostale Vijesti