Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Transfer kakav se ne odbija! Hrvatski napadač preselio u Katar, odšteta 700 tisuća eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 14:35

Prošle sezone je bio najefikasnijih hrvatski napadač nakon Ante Budimira.

Fenomenalnu sezonu u mađarskom ZTE-u Antonio Mance naplatio je velikim transferom. Možda više neće igrati u Europi, možda neće igrati u nekoj od boljih svjetskih liga ili biti na par sati vožnje od rodne mu Rijeke, ali je zato sada potpisao ugovor koji će ga – osigurati za života. A to je nešto čemu teži velika većina nogometaša.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Mance će tako svoj nogometni put nastaviti u Kataru, a ime njegovog novog kluba je Umm Salal SC koji je za njegove usluge na bankovni račun ZTE-a prebacio 700 tisuća eura. Mance je tako postao peti najveći izlazni transfer u povijesti ZTE-a te šesti najveći ulazni transfer u povijesti Umm Salal SC-a.

Prošle sezone u dresu mađarskog kluba skupio je 15 prvenstvenih pogodaka i sedam asistencija, a jedini hrvatski nogometaš koji je bio efikasniji od njega u sezoni 23./24. zove se Ante Budimir. U mađarskom prvenstvu njegov ZTE-a bio je deveti, što sigurno ne bi bilo tako da u svojim redovima nisu imali drugog najboljeg strijelca prvenstva. Jedini igrač efikasniji od Mancea bio je Barnabás Varga (20) iz Ferencvarosa koji je na ogledu Mađarska – Škotska na ovom Euru teško stradao, ali je sada s njim ipak sve u redu.

Manceu će Umm Salal SC biti 11. klub u karijeri. Njegov nogometni put počeo je u Pomorcu iz Kostrene u čijim je bojama debitirao u Prvoj NL prije 11 godina, a najviše ga se povezuje s danima provedenim u Osijeku u čijem je dresu skupio 66 nastupa, 16 pogodaka i pet asistencija. Kad je 2019. stigao u klub, Mance je bio najveći ulazni transfer u povijesti kluba (Trenčin, 1.3 milijuna eura), da bi ga onda u narednih pet godina 'pretekli' Ramon Mierez i Kristijan Lovrić.

Iako za razliku od starijeg mu brata Armanda, nekoć također sjajnog napadača, nije odigrao nijednu utakmicu u dresu Rijeke, Antonio nikada, baš poput primjerice Ivice Ivušića, nije skrivao da bi jednog dana volio postati član momčadi s Kvarnera. Tko zna, možda baš nakon avanture u Kataru ostvari svoje snove i postane član kluba kojeg od malena sanja… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Antonio ManceZTEKatarLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti