REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Tragičar Belgije i kapetan Anderlechta potpisao novi ugovor, uskoro bi mogao mentorirati Simića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.24. | 10:12

Ovaj Euro neće pamtiti po dobrom budući da je baš on zabio autogol protiv Francuza koji je Belgiju poslao doma...

Rekorder Crvenih vragova po broju nastupa za A vrstu, aktualni dokapetan Belgije i igrač koji je dio izabrane vrste već 17 godina, Jan Vertonghen, sa svojim klubom Anderlechtom, gdje je također kapetan, potpisao je novi ugovor. Iako mu je ugovor istekao prije 17 dana (isti slučaj kao i kod Luke Modrića), za Vertonghena se znalo da će karijeru nastaviti u Anderlechtu. Novi jednogodišnji ugovor potpisao je ove srijede, a sve je službeno objavljeno na stranici kluba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vertonghen je imao 16 godina kad je kao talentirani junior prešao iz Beerschota u Ajax. Igrao je prvo za U17, potom i U19 i U21 momčad Kopljanika, da bi onda tri godine po dolasku u klub bio priključen seniorskoj momčadi. Odradio je jednu polugodišnju posudbu u RKC Waalwijku, ali uglavnom je bio standardan prvotimac. Najbolja sezona u redovima Ajaxa bila mu je ona posljednja, 11./12., kad je osvojio nagradu za najbolje igrača u Nizozemskoj, a sve to je naplatio transferom u Tottenham gdje je proveo narednih osam godina. U ljeto 2020. kao slobodan igrač prešao je u Benficu, da bi onda dvije godine kasnije, po prvi put u svojoj karijeri, osjetio čar igranja u domaćoj mu Jupiler Pro ligi.

Dokapetan Belgije i igrač s najvećim brojem nastupa za A vrstu (157) je na ovom Euru igrao u tri od moguće četiri utakmice, a iako je odigrao neke vrlo dobre utakmice, pamtit će ga se najviše po autogolu protiv Francuza koji je Belgiju poslao doma. Od reprezentativnog dresa se oprostio, to je i potvrdio, a to nije toliko iznenađenje budući da je nedavno proslavio 37. rođendan, što jasno sugerira kako u njegovim nogama nije preostalo još puno dinamita.

Inače, Vertonghen bi uskoro mogao postati mentor Jan-Carlu Simiću, talentiranom srpskom stoperu kojeg je Milan voljan poslati na posudbu. Anderlecht je opasno zagrizao, dogovor je blizu, ali isto tako je u igri i Torino. Preciznije, sada je 50-50 hoće li Jan-Carlo u Anderlecht ili Torino, a ako se odluči otići u Belgiju, sigurno će ulogu imati u tome i ostanak Verthongena.

Ovog ljeta Anderlecht još uvijek nije doveo nijedno novo ime u svoje redove, ali su zato ostali bez Zena Debasta koji je za 15 milijuna eura preselio u Sporting te iskusnog vratara Kaspera Schmeichela koji je na koračić od prelaska u Celtic. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jan VertonghenAnderlechtugovor

Ostale Vijesti