Tragedija u Varaždinu: Mate Čuljak srušio se na terenu i preminuo

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.12.17. | 08:20

Bio je dobri duh malog nogometa.

Tragična vijest stigla je iz Varaždina. Mate Čuljak, jedan od naših najboljih malonogometaša i osnivač Futsal Dinama, preminuo je nakon što se srušio na terenu.

Čuljak je nastupao na malonogometnom turniru u Varaždinu za ekipu Hudek Trgotrans i u utakmici s Bilikum Petkom mu je pozlilo, srušio se i morali su ga reanimirati. U kritičnom stanju je prebačen u Opću bolnicu Varaždin, ali mu nije bilo pomoći. Dobri duh hrvatskog i zagrebačkog malog nogometa preminuo je u 42. godini života. 

Čuljak je rođen 4. rujna 1975. godine u Grudama, a branio je i boje hrvatske malonogometne reprezentacije za koju je odigrao 23 utakmice te postigao devet golova. 2000. godine je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Gvatemali.

Matija Capar, koji je samo nekoliko sati prije ovog nesretnog događaja osvojio svoju sedmu Kutiju šibica, nije skrivao tugu zbog velikog gubitka.

Nitko ne slavi. Jako nas je sve potresla ova vijest. Nitko ne zna što se točno dogodilo. Svi koji su ga poznavali znali su da je bio duša od čovjeka. Nikad nije niti pušio niti pio. Dvaput tjedno igrao je tenis, a dvaput nogomet, bio je pojam pravog sportaša. Strašno što se dogodilo. Dao bi svih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao... Užas“, rekao je Capar za Sportske novosti.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Mate Čuljak. in memoriamFutsal Dinamomali nogomet

Ostale Vijesti