Action Images/Craig Brough
Action Images/Craig Brough

Tonyjev popis: Vratio se Luongo, tu je mlada zvijezda Bayerna, vratari Ville i Rome...

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 09:35

Očekuju ih utakmice protiv Kine i Japana.

Novi australski nogometni izbornik Tony Popovic nagovorio je veznjaka Ipswich Towna Massima Luonga (32) na povratak u reprezentaciju kako bi pomogao u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Luongo je napustio Socceroose prošlog prosinca, međutim novi izbornik Tony Popovic uspio ga je nagovoriti na povratak nakon što se Australija našla u teškoj situaciji u kvalifikacijama za idući Svjetsko prvenstvo

Trenutačno je peta u skupini C azijskih kvalifikacija s jednim bodom, a dvije najbolje momčadi u skupini automatski će se kvalificiraju za SP u Sjevernoj Americi. Trenutačno vodi Japan sa šest bodova, dok Saudijska Arabija ima četiri boda. Ispred Australije su i Bahrain (3), te Indinezija (2). Na začelju je Kina, koju vodi Branko Ivanković, bez bodova.

Luongo je u dresu australske vrste upisao 45 nastupa i postigao šest golova. Trenutačno je član Ipswich Towna, a igrao je i za Middlesbrough Sheffield Wednesday, Queens Park Rangers, Swindon Town....

"Na početku smo uzbudljivog puta i čast je voditi ovu skupinu igrača. Ovaj 'prozor' u listopadu nudi izvrsnu priliku kako bi pokazali veliki napredak, kako u našoj želji tako i u kvaliteti naše igre", kazao je Popovic.

U idućem kolu Australija će 10. listopada ugostiti Kinu, a pet dan kasnije gostuje u Japanu, a Popovicev popis pronađite u nastavku:

Vratari: Maty Ryan, Joe Gauci, Paul Izzo.

Braniči: Aziz Behich, Jordy Bos, Cameron Burgess, Thomas Deng, Jason Geria, Lewis Miller, Kye Rowles, Harry Souttar, Gianni Stensness.

Veznjaci: Keanu Baccus, Ajdin Hrustic, Jackson Irvine, Massimo Luongo, Riley McGree, Connor Metcalfe, Aiden O’Neill.

Napadači: Daniel Arzani, Mitchell Duke, Craig Goodwin, Nestory Irankunda, Sam Silvera, Apostolos Stamatelopoulos, Nishan Velupillay.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)



Tagovi

Tony PopovićAustralska nogometna reprezentacijaMassimo Luongo

Ostale Vijesti