Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Tomić: Nije to bilo na nekoj razini koju smo priželjkivali

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 08:11

Rijeka je slavila protiv Gzire teže od očekivanog...

Premda je Gzira jučer poslijepodne napustila svoj maleni stadion na popularnom turističkom otočiću s dva gola u mreži, igrači Rijeke su na svojoj koži osjetili kako su gostovanja na Malti postala ozbiljan i težak posao. Imala je Gzira „nulu“ na poluvremenu, a prvi gol je tek stigao u 57. minuti susreta.

Bilo je to jedno klasično „probijanje“ defenzivnog bloka, Bijeli su kroz cijelu utakmicu držali kontrolu igre i strpljivo gradili svoje napade. Za razliku od prošlih godina, gdje bi Maltežani uredno napuštali teren s 5-6 primljenih pogodaka, po novome, na otoku ide sve teže. Svjestan je toga i trener Rijeke Goran Tomić, u izjavi za službene klupske stranice je potvrdio kako je Rijeka morala odigrati bolje.

„Važna pobjeda, a kao što sam upozoravao, nema uopće više lakih protivnika. Imali smo prilike u prvom poluvremenu i trebali smo prije poentirati, vjerujem da bi nam bilo u nastavku dosta lakše. Gzira je momčad koja konstantno igra na rubu prekršaja, jako su agresivni, tako da možemo biti zadovoljni s rezultatom.“

Inače, moramo spomenuti kako je Tomić poentirao svojom izmjenom na poluvremenu. Izašao je Libero, ušao Bušnje i za samo 10 minuta igre zabio lijepi pogodak na asistenciju stožernog igrača s Rujevica, Ivana Tomečaka.

„Donio nam je potrebnu energiju na terenu, ali kažem, nije to bilo na nekoj razini koju smo priželjkivali, ali kako se ono kaže, pobjedi se ne gleda u zube“

Odmora gotovo da i nema. Igrači su sletjeli u Hrvatsku, no već ih u nedjelju čeka oršaj u 1.HNL. U goste im stiže Istra 1961...

"Moramo se dobro regenerirati jer smo se dosta potrošili, ali kažem, smoći ćemo snage da nastavimo s pozitivnim nizom“ zaključuje Tomić.

Uzvrat drugog pretkola Konferencijske lige na rasporedu je već idućeg četvrtka. Gzira putuje u Rijeku, susret počinje u 20 sati.



Tagovi

Goran TomićHNK RijekaGzira United

Ostale Vijesti