Toliko ga se očajno žele riješiti da će mu čak i davati plaću samo da ide

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 09:13

Emmanuel Adebayor je spreman za odlazak iz Tottenhama obzirom da mu je londonski klub spreman isplaćivati 140.000 eura tjedne plaće.

Adebayoru aktualni ugovor sa 'Spursima' istječe 2016. godine, a nije bio spreman prihvatiti ništa manje od trenutne plaće od gotovo sedam milijuna eura kako bi napustio White Hart Lane.

Tottenham je zbog toga pristao da će mu davati 140.000 eura tjedno kako bi ga se konačno riješio ovog ljeta.

Togoanski napadač nije previše omiljen na White Hart Laneu, kako od strane suigrača, tako i od strane menadžera Mauricija Pochettina i to se ne trudi previše promijeniti, tako da će svi biti zadovoljni kada Adebayor napusti klub u ljetnom prijelaznom roku.

Ali njegova će plaća biti ključna stavka na ljeto, obzirom da napadač ne pristaje na ništa manje od trenutne plaće koju ima.

No, 'Spursi' su spremni platiti postotak Adebayorovih plaća za sljedeću sezonu, kako bi osigurali njegov odlazak.

Predsjednik kluba Daniel Levy u prošlosti nije želio poduzimati takve mjere, ali u želji da Adebayoru pokaže vrata, promijenio je taktiku. Togoanac će na ljeto ući u posljednjih 12 mjeseci ugovora i bit će na raspolaganju za posudbu ili trajni odlazak.

Posudba bi možda bila i najbolja opcija za bivšeg člana Arsenala, obzirom da će kada mu istekne ugovor sa 'Spursima' 2016. godine biti slobodan igrač.

31-godišnji Adebayor je ove sezone zabilježio samo devet startova u Premiershipu za 'Spurse', što i ne čudi obzirom na formu Harryja Kanea.

No, unatoč svim problemima, čini se da oni ne zamaraju previše Adebayora, koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sebe od glave do pete odjevenog u afričkoj odjeći s porukom.

Moji afrički korijeni su me doveli ovdje gdje jesam. Oni su razlog zašto sam ovdje danas. Dugujem mnogo svom kontinentu. Osjećam se sjajno što sam se vratio kući“.

(Foto: Instagram)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Emmanuel AdebayorTottenham

Ostale Vijesti