Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Točno u podne: Vlašić i Baturina na popisu za Euro

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 08:00

Lista kandidata za Euro mogla bi biti veća od 26 imena koliko dozvoljava UEFA. Jasno je da će na njoj biti Perišić, eventualno Vlašić, a pitanje je što je s Erlićem koji se jučer ozljedio

Izbornik Zlatko Dalić danas će, točno u podne, ponuditi listu s kojom Hrvatska kreće na Euro u Njemačku. Za očekivati je kako će na toj listi biti više od 26 imena koliko UEFA dopušta, s obzirom na to da je krajnji rok prijava 7. lipnja, ali i da ima nekoliko reprezentativaca koji su u borbi s vremenom zbog ozljeda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednji je Martin Erlić koji je u nedjelju napustio dvoboj njegova Sassuola s Cagliarijem već nakon dvadesetak minuta. Je l' to bilo predostrožnosti radi ili je ipak riječ o nečem ozbiljnijem, saznat ćemo na konferenciji za novinare koju je HNS organizirao u suradnji sa Zagrebačkom pivovarom.

Nejasna je i situacija s Nikolom Vlašićem koji se ozlijedio početkom svibnja. Prve prognoze slutile su na propuštanje Eura, ali nada umire posljednja pa je lako moguće da Vlašić bude na današnjem popisu.

Manje više, znaju se većina imena s kojima će Hrvatska napasti Euro i tko će biti na popisu. Sumnjamo u neka iznenađenja i da će Dalić i njegov stožer nešto bitno širiti popis u odnosu na onaj za turnir u Egiptu, naravno s igračima koji su tada bili na pretpozivu.

Kod vratara su to Livaković, Ivušić i Labrović. Eventualno Kotarski. Obrambeni bedem činit će Gvardiol, Stanišić, Vida, Erlić, Šutalo, Sosa, Pongračić i Juranović. Kandidati za vezni red su Modrić, Majer, Kovačić, Brozović, Mario Pašalić, Ivanušec i Sučić. Vjerojatno će poziv dobiti Martin Baturina iz Dinama te u dogovoru s liječničkom službom Nikola Vlašić. U ofenzivnom segmentu izbornik računa na Kramarića, Petkovića, Perišića, Pjacu, Marca Pašalića i Budimira.

Oni koji čekaju iz prikrajka i koji bi mogli biti na pripremama pa čekati svoju priliku svakako su Brekalo, Oršić, Jakić, Moro, Beljo, Frigan, Matanović, Fruk, Barišić, Ćaleta-Car. Dosta zagovornika ima Matković iz Osijeka, Ljubičić, Sigur...

Kako bilo, današnja objava Zlatka Dalića trebala bi biti lišena bilo kakvih iznenađenja, još manje senzacija. Sve je to u “deset deka”... Reprezentacija se okuplja u Zagrebu sljedeće nedjelje, dan kasnije ide se u Rijeku gdje će Vatreni biti smješteni u Hiltonu a trenirati na Rujevici. U Rijeci je i prijateljski ogled sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja. U Portugal na drugu prijateljsku utakmicu leti se 7. lipnja, a dva dana kasnije Hrvatska dolazi u svoju bazu u njemački Neuruppin.




Tagovi

HNSZlatko DalićEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHrvatski nogometni savezNikola VlašićMartin Baturina

Ostale Vijesti