To treba znati: Ashley Cole za 90 minuta igre, pa i manje, zaradi 460.000 eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.09.15. | 14:33

Ashley Cole nije se našao na popisu momčadi Rome za novu sezonu, kao niti u konkurenciji 23 igrača za Ligu prvaka.

34-godišnji Cole je u ovom prijelaznom roku imao priliku vratiti se u Premiership nakon razočaravajuće prve sezone u Romi, ali je ipak ostao u redovima 'Vučice'.

To se možda i nije pokazao dobrim potezom, budući da je Romin trener Rudi Garcia uspio realizirati dovođenje lijevog beka - Lucasa Dignea iz PSG-a.

Njegov dolazak je bio znak da u momčadi više nema mjesta za bivšeg igrača Chelseaja i da su njegovi dani na Olimpicu odbrojani. Ali veteran uz čije ime na službenim klupskim stranicama stoji broj nula, ne žali što je prošlog ljeta redove 'Bluesa' zamijenio onim talijanske momčadi.

Svakog jutra se budim slobodan kao ptičica. Znam da neće biti neke ružne priče u novinama o izlasku u noćni klub ili ako napravite ovo ili ono“, rekao je Cole australskim medijima tijekom Romine pripremne turneje.

Imao sam nekoliko ponuda iz Permiershipa, ali nisam želio ostati. Osjetio sam da je vrijeme da idem i uživam u drugačijoj kulturi“.

Od ove sezone, prema pravilima Serie A, momčad sa 25 igrača mora biti objavljena na početku sezone, ali u njoj se nije našlo mjesta za Colea, kao niti u momčadi za Ligu prvaka.

To znači da neće moći igrati u talijanskom prvenstvu, a ostaje mu samo mogućnost igranja u talijanskom Kupu.

Roma u Kupu ne počinje natjecanje sve do 16. prosinca kada igra protiv Salernitana ili Spezije. Ako prođe u četvrtfinale, ponovno će biti u akciji 20. siječnja.

Cole je prošle sezone zabilježio 11 nastupa u Serie A, a priznao je kako se nije najbolje snašao u Italiji.

U Premiershipu imate manja i brža krila, ali ovdje se igra defenzivnije pa morate čuvati velike momke. Mnoge momčadi igraju s ofanzivnim bekovima i ponekad morate čuvati i dvojicu igrača. Možda je to bilo fizički prenaporno za mene i nisam bio spreman za to“, rekao je Cole, koji po sezoni u Rimu zarađuje 2,3 milijuna eura. Nije loše za nekog tko će možda odigrati maksimalno pet utakmica ove sezone, a i to je upitno i pod uvjetom je da Roma ode do kraja u Kupu. Za Colea bi to trebalo značiti 460.000 eura po utakmici u kojoj bi mogao igrati 90 minuta, ali možda i manje.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

međunarodni nogometRomaAshley Cole

Ostale Vijesti