Tko će biti novi vladar Poljuda?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.02.19. | 08:18

Kroz mjesec dana Hajduk će dobiti novog predsjednika.

Nadzorni odbor Hajduka raspisao je natječaj za novog predsjednika do 26. veljače do kada je potrebno poslati prijavu, životopis, motivacijsko pismo i ostale potrebne dokumente kako bi ušli u najuži krug kandidata, od kojih će jedan dobiti povjerenje vođenja kluba na iduće četiri godine, a prema obećanju Benjamina Perasovića do sredine ožujka ćemo imati novog predsjednika Hajduka.

„Tri stvari će biti bitne. Mora imati emociju, da navija i diše za Hajduk koliko god to nije možda politički-profesionalno korektno, ali mi u NO tako osjećamo. Dalje, mora biti stručna osoba. I treće mora biti osoba koja će držati kontinuitet. Da Hajduk ne bude klub koji će svakih nekoliko mjeseci mijenjati trenera, da se osjeti kako je Hajduk kao klub postavljen iznutra.“

Sportske novosti predstavile su neke od potencijalnih kandidata čija se imena trenutno spominju u kuloarima. Prije svih u oči upada Marin Brbić koji jedini ima iskustvo u ovom poslu s ovom poslu s obzirom da je bio predsjednik Hajduka punih 45 mjeseci. Iako je smijenjen bez nekog konkretnog povoda, ostao je zapamćen kao racionalan predsjednik koji je u teškoj financijskoj situaciji uspio postaviti klub na noge iako prethodno nije imao rukovodećeg znanja na nogometnim funkcijama.

>Brbić bez prepreka

Zoran Mamić, sin „Tommyja“ je dosad prisutan kao glavni sponzor i nije poznato vidi li se kao glavni operativac kluba, ali zasigurno vrijedi za čovjeka kojeg bi eventualni budući predsjednik želio imati na svojoj strani. Njegov najveći adut su financije, koje bi dokazano mogao osigurati.

Boris Lalovac je bivši ministar financija koji je izraziti navijač Hajduka, ali također je problematično što nema ni dana radnog iskustva u nogometu. Prilikom njegove prošle kandidature nakon odlaska Brbića je rekao:

„Sve sam spreman ostaviti zbog Hajduka. Između SDP-a i Hajduka jasno je da biram mjesto predsjednika kluba s Poljuda.“

Osim njega je spomenut Igor Garača za kojeg se navodi da je visokopozicionirani djelatnih Hrvatske pošte, koji također nema traga rada u sportu te Mario Paladin koji prošle godine nije prošao u novi saziv Nadzornog odbora.

Tko zna, možda u idućim danima iskoči neko novo ime, s obzirom da su svi navedeni na ovaj ili onaj način ipak neuspješno kružili oko upravljačkih funkcija na Poljudu, a s iznimkom Brbića nisu nikad imali značajniju ulogu. Mada, pokazalo se i na primjeru Kosa i Huljaja da to dosad i nije bila nepremostiva prepreka u odabiru.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Benjamin Perasović

Ostale Vijesti