Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Tino-Sven Sušić potpisao za klub iz Serie D, priključio mu se igrač kojeg je Kek doveo u Rijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 09:41

Dva poznata imena karijeru nastavljaju kao suigrači u Italiji

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino-Sven Sušić (32) ovog je ljeta napustio redove FK Tuzla City, a nakon kraće potrage, novi klub pronašao je na Apeninima, ali tek u četvrtom razredu talijanskog nogometa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sušić je potpisao za Francavillu, trenutno vodeći klub H grupe Serie D. Na kontu imaju maksimalnih 18 bodova nakon šest kola, a u nastavak sezone ulaze znatno ojačani. Nećak legendarnog Safeta Sušića posljednji angažman je imao u Tuzli, prije koje je kratko nastupao za Rudeš i slovensku Tabor Sežanu.

Sušić je rođen u Sarajevu, ali odrastao u Belgiji, gdje je započeo nogometnu karijeru, te igrao za mlađe reprezentativne selekcije te zemlje. Seniorski debi upisao je u dresu Standarda iz Liegea, a potom je 2012. godine došao u splitski Hajduk.

Na Poljudu se zadržao četiri godine upisavši 134 nastupa, 27 golova te 24 asistencije. Idući angažman imao je u Genku. U tom se klubu nije naigrao, pa je jednu sezonu proveo na posudbi u Maccabiju, ali uslijedio je povratak u Belgiju u Antwerp. Igrao je i za VVV-Venlo, Hartberg, Sarajevo, Kubana i Tabor. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je skupio devet nastupa, a sa Zmajevima je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, jedinom nastupu BiH na velikom natjecanju.

Pored Sušića, Francavilla je predstavila još jedno pojačanje. To je iskusni hrvatski napadač Josip Ivančić, koji je posljednji angažman, kao i Sušić, također imao u BiH, gdje je igrao za Zvijezdu 09.

Stasiti 33-godišnji napadač rodom iz Zagreba najveći trag ostavio je u Zadru, a dobrim igrama na Stanovima zaradio je transfer u Rijeku. Kod Matjaža Keka se nije pretjerano naigrao, ali ga je Rijeka za 100 tisuća eura prodala u Šerif nakon godine i pol provedenih na Kantridi.

Nakon Šerifa, igrao je u Izraelu, Kazahstanu, Rumunjskoj, Maleziji, Vijetnamu, Tajlandu te već spomenuto BiH iskustvo u Zvijezdi 09. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip Ivančićnogometni transferitransfertransferiTino-Sven Sušić

Ostale Vijesti