Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

The Athletic predviđa: Dinamo ima šanse za prolazak u drugi krug!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.24. | 16:03

Zanimljivi podaci o šansama sudionika Lige prvaka

Cijenjeni The Athletic napravio je projekcije za ovosezonsku Ligu prvaka i prema njima, Modri ne stoje loše. Dapače, prema Opta podacima Dinamo bi mogao proći u osminu finala natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tijekom sezone će The Athletic objavljivati projekcije temeljene na Opta podacima kako bi pokazali kakav se učinak klubova očekuje. Oni će se ažurirati nakon svakog tjedna igre. Optin model predviđanja pobjede procjenjuje vjerojatnost ishoda svake utakmice (pobjeda, neriješeno ili poraz) korištenjem kombinacije koeficijenata na tržištu klađenja i Optine ljestvice snage momčadi. Omjeri i poredak temelje se na povijesnim i nedavnim nastupima momčadi, a natjecanje u cijelosti simulira se 10.000 puta kako bi se proizvela konačna projekcija za svaku momčad.

Prema njima, Dinamo će u ligaškoj fazi natjcanja skupiti osam bodova, ima 68 posto vjerojatnosti za eliminaciju, 30 posto za borbu za osminu finala kroz nokaut fazu, a jedan posto za direktan ulazak među najboljih 16 momčadi, kao i za osvajanje Lige prvaka.

Podsjetimo, svaka momčad će u novoj prvenstvenoj fazi odigrati osam utakmica, četiri kod kuće i četiri u gostima. Osam najboljih momčadi u ligi automatski će se kvalificirati za osminu finala. Momčadi koje završe od 9. do 24. u ligi natjecat će se u dvomeču doigravanja u nokaut fazi, a pobjednik svakog susreta napreduje u posljednjih 16 momčadi natjecanja. Oni koji završe 25. ili niže u fazi lige bit će eliminirani iz natjecanja, a više nema ispadanja u Europsku ligu.

Evo kako bi prema njima mogao izgledati poredak prvog dijela natjecanja:



Tagovi

GNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti