Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Težak poraz hrvatske futsal reprezentacije od Francuske

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.09.22. | 09:21

Tricolori su na odmor otišli s prednosti od 3:0.

Hrvatska futsal reprezenatcija upisala je uvjerljiv, 0:4 poraz od reprezentacije Francuske u prijateljskoj utakmici odigranoj jučer u francuskom Lavalu. Tri od četiri pogotka Francuzi su zabili u periodu od 11. do 16. minute kada su poentirali Mohammed, Zakehi i Bendali, a konačni rezultat postavio je Menedez u 28. Hrvatska je u završnici igrala s golmanom-igračem, ali do počasnog pogotka nisu mogli.

Za Hrvatsku su nastupili:

Zoran Primić, Filip Bašković, Toni Jelavić, Božo Sučić, Josip Jurlina, Duje Kustura, Antonio Sekulić, Marko Kuraja, David Mataja, Niko Vukmir, Dario Marinović, Mateo Mužar, Luka Perić i Kristijan Čekol.

Hrvatska je utakmicu odigrala u sklopu priprema za početak Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. Prvu utakmicu Futsal Vatreni igraju na domaćem terenu 7. listopada protiv Mađarske, slijedi gostovanje kod Izraela 12. listopada. Dvoboj protiv Izraela na domaćem parketu odigrat će se 8. studenog, a posljednja utakmica skupine 7. ožujka 2023. u Mađarskoj.

Najbolja reprezentacija skupine ostvarit će direktni plasman u Elitnu rundu kvalifikacija, a izravni plasman u iduću fazu izborit će četiri najbolje drugoplasirane momčadi. Preostalih osam drugoplasiranih igrat će playoff za završnu fazu kvalifikacija koja će se sastojati od pet skupina s po četiri momčadi. Osvajači svake skupine izborit će direktni plasman na Mundial, a četiri od pet najboljih drugoplasiranih igrat će dodatne kvalifikacije za svjetsku smotru za koju se još uvijek ne zna u kojoj će se zemlji igrati (kandidati za domaćina su Iran, Indija, Maroko, Meksiko, SAD i Guatemala). (nr)


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalfrancuska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti