REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Terzić: "Ne želim pričati o tome da ćemo osvojiti naslov prvaka Njemačke"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 16:35

Trener BVB-a Edin Terzić raduje se novom zadatku u Bundesligi u Bochumu

"Jasno ću vam reći što me pomalo iznenađuje: mi smo Borussia Dortmund i svake godine kažemo da želimo igrati za naslove. Jedino ne želim o tome svaki put pričati. Ne želim pričati o tome da postanem prvak Njemačke, ali želim raditi na tome, želim da to pokažemo, ljudi to osjećaju kao Što je prije moguće idemo na teren. Nije me briga hoće li to izgledati kao uvredljivo ili ponizno ili što već", jasan je bio Edin Terzić pred idući susret i dalje vodeće Borussije Dortmund u Bundesligi. Iduće im slijedi gostovanje kod Bochuma.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Borussia Dortmund mora napraviti još pet koraka do svoje prve titule Bundeslige u 11 godina,a njegova momčad spremna je za ključno razdoblje sezone.

"Pripreme ionako traju već duže vrijeme. Već u srpnju je riječ o pripremi stvari, pa makar ih nitko ne vidio. A o tome da u ovoj fazi ne smijete dijeliti nikakve poklone, pa da na kraju budete upravo tu gdje smo sada, kaže Terzić i dodaje: "Pa da konačno imamo drugačijeg prvaka nego u zadnjih deset godina."

“U utakmicu protiv Bochuma ulazimo s dobrom dozom samopouzdanja. Moramo napraviti još pet koraka, a sljedeći je sutra”, rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Dortmund će biti bez braniča Nica Schlotterbecka koji liječi ozljedu mišića. Umjesto njega počet će branič Niklas Suele, rekao je Terzić.

“Ne možemo utjecati na utakmicu Bayerna u nedjelju. Igramo sutra protiv Bochuma i sutra možemo popraviti svoju situaciju samo ako osvojimo tri boda. Ulazimo u posljednju dionicu na ovoj poziciji, igrajući za naslov."

Dortmundova posljednja titula osvojena je 2012. godine pod vodstvom tadašnjeg trenera Juergena Kloppa. Klub ga je osvojio i 2011. godine.

Kasnije BVB mora igrati protiv VfL Wolfsburga, Borussije Moenchengladbach, Augsburga i Mainza 05.

“Postoji jedan zajednički cilj i trebaju nam svi. Taj zajednički cilj... mora dovesti do toga da na kraju budemo u samom vrhu. Želimo pokazati performanse koje će nas, nadamo se, dovesti u sam vrh. Ovdje smo, moramo napraviti pet uspješnih koraka i sretni smo što je konačno došlo ključno vrijeme.” (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Edin TerzićBorussia DortmundBundesliga

Ostale Vijesti