Action Images
Action Images

Tenzije u Vučici: Džeko trenirao odvojeno od ostatka momčadi

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 25.01.21. | 17:06

Problem bi mogao biti dublji nego što iz talijanske metropole žele priznati.

Ako je vjerovati napisima Sky Sport Italia, Vučicina legenda i treći najbolji strijelac u klupskoj povijesti, Bosansko-hercegovački nogometaš Edin Džeko na izlaznim je vratima Rome.

Problem je, naime, u napetim odnosima između 34-godišnjaka, nekadašnjeg napadača Wolfsburga i Cityja, i Portugalca na klupi, Paula Fonsece.

Prema istom izvoru, Džeko se vratio treninzima, ali je bio odvojen te nije trenirao s ostatkom ekipe koja se priprema za utakmicu protiv Jurićeve Verone, koja je na rasporedu za ovu nedjelju. Portugalac je novinare uvjeravao da su razlozi njegovog izoliranog treninga zdravstvene prirode, ali mnogi smatraju kako je u pozadini nešto drugo. Navodno je Džeku, koji je bio strijelac sedam puta u 15 susreta ove sezone, zasmetalo što nije igrao u Kupu i prvenstvu protiv Spezije.

Vidjet ćemo kako se će odvijati ova situacija na relaciji kapetan-trener, koja je, kao što se čini na primjeru Atalante, nerijetko usmjerena na korist trenera ukoliko drži dovoljno jak autoritet nad svlačionicom.


Tagovi

RomaEdin DžekoPaulo Fonseca

Ostale Vijesti