Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Talijanski klubovi žele stopera Osijeka koji je Bjelici rezerva

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 11:09

Osijek ga ne da ispod 2 milijuna eura i postotka od buduće prodaje

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Italija je počela češće bacati udicu prema hrvatskim talentima. Mnogi od njih zagrizu, a rijetki su oni koji se uspiju probiti u žestokoj konkurenciji talijanskog nogometa. U posljednjih nekoliko godina brojni HNL klubovi su trgovali s talijanskima. Primjerice tako je Osijek krajem siječnja 2020. prodao Boška Šutala u Atalantu za 4 milijuna eura.

To tržište ostalo je zanimljivo talijanskim klubovima koji imaju novi pick u Gradskom vrtu.

Naime, ranije se pisalo o interesu Beneventa i Leccea za 20-godišnjeg Osijekovog stopera kojeg uspoređuju s Joškom Gvardiolom. Riječ je o Adrianu Leonu Barišiću koji je rođen u Njemačkoj, a brani boje BiH reprezentacije. Svoj talent razvijao je u Hrvatskoj pa je prošao škole Hajduka, Dinama, Splita te naposljetku i Osijeka.

Mladi stoper sada živi jedan od najboljih trenutaka karijere. Zabio je gol protiv Italije u kvalifikacijskom susretu U21 reprezentacija za Europsko prvenstvo, a njegovo 'spremanje u džep' Lorenza Lucce iz Pise jednog od boljih igrača talijanske selekcije nije prošlo zbog hvalospjeva.

U klubu pak nastupa za drugu momčad, a u prvoj ove sezone još nije dobio priliku. Nenad Bjelica ga je imao na klupi za rezerve protiv Šibenika na otvaranju prvenstva i protiv Hrvatskog dragovoljca u 4. kolu, ali nije ulazio u igru.

No njegova dobra igra za drugu momčad, ali i istaknut nastup protiv mladih Talijana probudio novi interes klubova s Apenina. Prema pisanju Tuttomercatoweba, Venezija, Salernitana i Sassuolo pokucali su na vrata Osijeka s upitom za mladog braniča. Kako navodi talijanski portal, odgovor je bio 2 milijuna eura i postotak od buduće prodaje. Tako bi Barišić već na zimu mogao promijeniti sredinu bez da je dobio standardnu poziciju u Bjeličinih prvih 11.


Tagovi

SalernitanaSassuoloVenezia FCLecceSerie AOsijekNenad BjelicaAdrian Leon Barišić

Ostale Vijesti