Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Talentirani U-19 reprezentativac Makedonije napušta Hajduk i vraća se u domovinu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.06.21. | 21:02

Sudjelovao je u osvajanju juniorskog naslova prvaka Hrvatske, no seniorske minute na Poljudu nije dočekao, bar ne za sad.

Hajduk je prošlog ljeta iskoristio tešku financijsku situaciju u skopskom Vardaru te su na Poljud doveli dvojicu U-19 reprezentativaca Makedonije 18-godišnjeg Azera Omeragića i 19-godišnjeg Leonida Ignatova.

Međutim, obojica nisu dočekali sljedeće ljeto u Splitu. Naime, napadač Omeragić se već u veljači ove godine vratio u Makedoniju te se priključio Borecu iz Velesa, dok bi prema informacijama iz makedonskih medija veznjak Ignatov ovih dana trebao staviti potpis na suradnju s Pandev Akademijom.

Ignatov je s hajdukom potpisao ugovor do ljeta 2022. godine i u ovom trenutku nije poznato hoće li ga Bijeli prodavati i za njega potraživati neku odštetu, sporazumno raskinuti suradnju kako bi ga skinuli s platne liste, ili je riječ o posudbi. U Stumicu mladi veznjak stiže na inzistiranje trenera Aleksandra Vasoskog, koji ga je trenirao u Vardaru te je upoznat s njegovim kvalitetama.

Omeragić i Ignatov u konačnici nisu dočekali svoju priliku u Hajduku, a s obzirom da je Hajduk ove sezone ukinuo drugu momčad, a oni završavaju juniorski staž u Splitu su najvjerojatnije procijenili kako dvojica mladića trenutno nemaju kvalitetu za seniorsku momčad.

No, vjerujemo kako će Ignatov koji je bio član šampionske juniorske momčadi i dalje ostati na radaru struke kluba s Poljuda.


Tagovi

Prva HNLHajdukOmladinska škola HajdukaHajduk Split U19

Ostale Vijesti