REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Szoboszlai dalekometnim projektilom zapečatio pobjedu Leipzigu protiv Stuttgarta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 22:16

Lopta je putovala i putovala... i onda još malo putovala

Gvardiol protiv Sose. Prvi koji se mora tek dokazati i drugi koji je već kućno ime Bundeslige. Danas smo ispratili sjajnu predstavu RB Leipziga, koji je, bez obzira na solidnu formu Stuttgarta i raspoloženog Bornu Sosu, razmontirao svog protivnika na stadionu Red Bull Arena. Bilo je 4:0 za domaće, prvo ime susreta svakako Mađar Szoboszlai.

Premda su mnogi hvalili goste, danas nisu imali šanse. Leipzig je bio za dva koplja bolji, općenito konkretniji. Uostalom, razlika u broju upućenih udaraca prema golu je već oko 60. minute bila debelo na strani domaćih, što je dobar indiKator smjera u kojem će se utakmica kretati prema kraju.

Doduše, moramo spomenuti kako je utakmica mogla otići u drugom smjeru da je bilo malo više sreće za goste. Probao je Al Ghaddioui pucati nakon centaršuta, no njegov udarac brani sjajni Gulacsi. Kako se pokazalo to je bilo to od velikih prilika za goste.

Prvi pogodak utakmice je stifao tik prije poluvremena. 38 minuta, Mađar kojeg je htjelo pola Europe pokazuje zašto je to tako. Dalekometni projektil je neobranjiv. Gol pogledajte OVDJE.

S tim potezom smo otišli na odmor ali semafor je mirovao jedva minutu. Čim su igrači Leipziga krenuli s centra, ušli su u kombinaciju koja je završila pogotkom. Strijelac je Forsberg, švedski reprezentativac kojeg pamtimo kao golgetera s Europskog prvenstva. Pogodak pronađite OVDJE.

Za kraj ostavljamo ipak majstoriju današnjeg junaka Szoboszlaija. Premda je Leipzig zabio kasnije još jedan pogodak, ovakvo što se ne propušta i s ovakvim materijalom se zatvara. Lopta toliko dugo putuje da stignete otići po času vode, ali ovakvo što se ne brani. Pogodak vrijedan divljenja, pronađite OVDJE.

Što se tiče Sose, on će ovo gostovanje sigurno htjeti što prije zaboraviti i okrenuti novi list idućeg kola. Borna je odigrao dobro, statistički izgleda sjajno. Unatoč porazu, osvojio je sva četiri duela na tlu, dobro se snalazio u svojim zadaćama.

Gvardiol je bio još bolji. Odradio je utakmicu bez greške, čak je uputio i nekoliko puta pasevima otvoriti prostora svojim suigračima.

Bilo kako bilo, za nas u Hrvatskoj ne može bolje. Dvojac na koji računamo u predstojećem kvalifikacijskom ciklusu je odigrao sjajnu utakmicu i najavio ono što nas čeka na jesen u Rusiji. Već smo početkom mjeseca na teškom gostovanju u sklopu kvalifikacija za Mundijal u Kataru..

LEIZPEIG – STUTTGART 4:0

OSTALI PAROVI OVOGA KOLA:

FREIBURG – BORUSSIA DORTMUND

HERTHA – WOLFSBURG

WINTRACHT – AUGSBURG

BOCHUM – MAINZ

GREUTHER FURTH – ARMINIA BIELEFIELD

BAYER LEVERKUSEN – BORRUSSIA M.

HOFFENHEIM – UNION BERLIN

BAYERN MUNCHEN - KOLN



Tagovi

RB LeipzigATP Stuttgart

Ostale Vijesti