Svijet se ujedinio u podršci Chapecoenseu - tri godine neće ispasti iz lige, Paragvajci nude cijelu momčad

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.11.16. | 21:33

Tragedija koje je pogodila brazilski klub Chapecoense glavna je ne samo sportska priča dana.

Praktično cijela momčad Chapecoensea, kluba kojeg su zbog neočekivanih uspjeha prozvali 'brazilskim Leicesterom' poginula je u padu zrakoplova koji ih je vozio na finalnu utakmicu Copa Sudamericane protiv Atletica Nacional.

Kolumbijska momčad već je poslala službeni zahtjev CONMEBOL-u, krovnoj južnoameričkoj nogometnoj organizaciji, da se Chapecoenseu dodijeli naslov pobjednika ovog natjecanja, a podrška stiže sa svih strana.

Brazilski klubovi su uputili službeni zahtjev svojem nogometnom savezu da se Chapecoense zaštiti od ispadanja na sljedeće tri sezone, a isto tako su odlučili da će klubu, koji je ostao bez većine svojih prvotimaca, besplatno posuditi igrače. S idejom o posudbi javili su se još neki klubovi, prije svih portugalska Benfica, a nevjerojatan potez povukao je paragvajski Club Libertad. Oni su, naime, Chapecoenseu ponudili sve svoje igrače, da s njima igraju u bilo kojem natjecanju. Zanimljivo je da je upravo Chapecoense izbacio Club Libertad u ovogodišnjem izdanju Copa Sudamericane.

Isto tako se pojavila vijest da je PSG odlučio Chapecoenseu poslati 40 milijuna eura, ali je tu vijest francuski klub demantirao dodavši kako će sigurno pomoći klubu, ali da odluku o pomoći još nisu donijeli.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Chapecoense

Ostale Vijesti